Kent.nu — Tidigare officiell hemsida för Sveriges största rockband

Artiklar från samarbetspartners

Dags att uppdatera ljudanläggningen?

Snart är det dags att gå in i ett nytt decennium och frågan är om det finns något bättre sätt att välkomna 2020-talet än med en optimerad ljudanläggning? För oss musikälskare är svaret på frågan givet.

Läs hela inlägget


Det kostar att bli artist – Så kan du finansiera din musik

Att arbeta professionellt som artist och låtskrivare innebär att man behöver kunna hantera två skilda kunskapsområden. Det ena är det kreativa och sitt skapande, det andra är det kommersiella, som företagande och marknadsföring.

Läs hela inlägget →


Populära musikspel genom tiderna

Musiken har en odödlig plats i våra liv. Den är med oss i det goda och i det tuffa stunderna. Den kan ge uttryck för våra känslor och sätta fingret på det där, som kan vara så svårt att få ner i ord. Musiken är en stor källa för kreativ inspiration, men också ett sätt att stärka vår gemenskap.

Läs hela inlägget →


Rock och metal stort på spelmarknaden

När det kommer till spel och casino har vi märkt en enorm tillväxt. Spelbolagen förökar sig och tar allt större plats i reklamsammanhang. Blomstringen har samtidigt genererat en större konkurrens mellan bolagen, vilket tvingar dem till att erbjuda mer lockande spel till sina kunder.

Läs hela inlägget →


Musikens roll i våra liv

Det finns få saker som påverkar oss mer än just musik. Möjligtvis är kärlek en starkare kraft, men å andra sidan är det få saker som är så tätt förknippade som just kärlek och musik, för det finns nog inget annat fenomen än just musik där känslor kommer upp till ytan. 

Läs hela inlägget →


Hur tjänar man pengar som musiker?

När biljetterna till Kents avskedsturné släpptes sålde de slut nästan direkt. De satte in extrakonserter, och allt som allt såldes runt 290 000 biljetter till turnén, för drygt 600 kronor styck. I samband med turnén släppte Kent sitt sista studioalbum, ”Då som nu för alltid”, som snabbt sålde platina.

Läs hela inlägget →


Musikens relation till spelande

Det är inte alla som uppmärksammar att musik har en lång relation till spelande, men så är fallet. Musikens koppling till gambling kan verka märklig men om vi tittar lite närmare på det är det inte särskilt konstigt. Gambling handlar generellt om att ta en chans, något du tydligt kan koppla till andra känslor och situationer i vardagen.

Läs hela inlägget →

Comments on this entry are closed.