Kent.nu — Tidigare officiell hemsida för Sveriges största rockband

Dags att uppdatera ljudanläggningen?

17 december 2019

I betalt samarbete med Privatlån.com

Snart är det dags att gå in i ett nytt decennium och frågan är om det finns något bättre sätt att välkomna 2020-talet än med en optimerad ljudanläggning? För oss musikälskare är svaret på frågan givet.

Farväl 2010, välkommen 2020. Efter ett decennium präglat av massor av fantastisk musik är det dags att summera årtiondet och välkomna ett nytt. På den svenska scenen har vi exempelvis sett Sarah Klang, Franska Trion, Avantgardet, Lykke Li, Graveyard, Avicii och First Aid Kit växa sig starka. Vad nästa årtionde har att erbjuda återstår att se, men vi förväntar oss givetvis att fler nya svenska talanger får blomma ut och erövra våra hjärtan. 

För oss musikälskare finns det givetvis inget bättre sätt att välkomna det nya decenniet än att se till att musikanläggningen är i toppskick. Oavsett om det kommer till att streama musik via Spotify eller hålla vinylskivorna varma. 

Skönt är det då att det snart är dags mellandagsrea där i princip alla stora butiker passar på att rea ut stora delar av sitt utbud – även på musikavdelningen. För den som har det tunt på kontot efter all julhandel, men som inte vill missa en schysst deal kan man här hitta en överskådlig lista på bäst blancolån med låg ränta och snabbt se om det finns någon lösning som passar en. 

Men det där med att pussla ihop rätt ljudanläggning är inte helt lätt. I vissa fall räcker det med att installera en subbas för att få till den där extra krämigheten, ibland måste man börja om från scratch. Men så är det ju också det där med utrymme. Är det trångt i vardagsrummet går det kanske inte att installera två traditionella stående högtalare och en subbas utan man får nöja sig med något mindre och enklare, som i regel inte heller låter lika bra.

Hyllade högtalare av den mindre sorten

Tack och lov finns det i alla fall en typ av musikspelare som har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden just för att vara diskreta och ha ett krispigt klart ljud med distinkt bas. Att Sonos högtalare dessutom är trådlösa och lätta att seriekoppla gör inte saken sämre. Visst, det är inte samma sak som en monsteranläggning, men sett till storlek och pris är de helt klart värda att spana in. 

De går också att komplettera med en diskret subbas och har ett rätt roligt samarbete med IKEA där de bland annat gjort en lampa med högtalare i. Visst, där går verkligen det praktiska framför den ljudmässiga kvalitén, men man blir ändå förvånad över hur bra det faktiskt låter. Vill man ha en schysst och diskret liten högtalare i exempelvis sovrummet är det ett utmärkt alternativ, även om ljudbilden inte är riktigt så bra som Sonos har gjort sig ett namn för. 

En annan fantastisk tillverkare av högtalare av den mindre storleken är finska Aurelia, som har vunnit massor av hi-fi-priser världen över. Men då snackar om vi en helt annan prislapp. Medan Sonos går för 1500-6000 kronor, kan aurelia kosta mer än det dubbla. 

Ja, det finns en hel del högtalare där ute. Men här är ett par solida tips på den mindre sorten. 

I betalt samarbete med Privatlån.com

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: