Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon

Fyra Kent-låtar för varje tillfälle

Fyra Kent-låtar för varje tillfälle

I betalt samarbete med Storspelare.

Vi behöver alla rätt spellista vid rätt tillfälle. En spellista fylld med låtar som resonerar med hur vi känner oss, eller låtar som kan få oss att bli gladare. Och givetvis ska denna spellista bestå av låtar från Sveriges bästa band: Kent!

Att lyssna på en bra Kent-låt kanske känns som en självklarhet för många. Men faktum är att olika Kent-låtar kan påverka vårt humör olika. Några kan göra oss nostalgiska, andra få oss på festhumör, och några helt enkelt göra oss väldigt glada eller väldigt ledsna.

Med det i åtanke har vi nedan sammanställt en lista över fyra Kent-låtar för varje tillfälle/humör!

När du känner för att böla – Stoppa Mig Juni (Lilla Ego)

“Den här känslan som Jag har
Är inte min
Den blev kvar, är den din?
Den smakar som Du” 

Om du känner för att böla i sängen när ditt hjärta blivit krossat är det “Stoppa mig juni (Lilla Ego)” som gäller. Under refrängen är det nästan som att Jocke är på gränsen till att gråta, vilket är så vackert. Det finns faktiskt inga ord för att beskriva det. Och så är hans röst bara så ledsen under hela låten, vilket verkligen påverkar ens eget humör. 

När du vill underhållas – Kärleken Väntar

Under tiden som kärleken väntar, och du gärna vill hitta på annat än att vänta, rekommenderar vi ett besök till Storspelare casino. Sätt igång Kärleken Väntar i hörlurarna och lyssna på texten samtidigt som du låter tiden fördrivas av underhållande spelautomater och klassiska bordsspel.

“Brinn pengar brinn
Jag lovar du betyder nånting
Du orkar ta dig igenom det här
Du räcker till, så var den du är”.

När du vill dansa i köket – Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)

Arg? Lycklig? Ledsen? Kär? Sorgsen? Oavsett hur du mår kan du alltid dansa i köket. Och detta gör du bäst genom att sjunga med till sångtexten från Vals För Satan (Din Vän Pessimisten).

“Om jag hade lite kraft kvar att ge dig
Om jag hade lite hjärta att dela med mig
Om jag hade lite kärlek så var den till dig”

Vi har åtminstone dansat till denna låt hundratals gånger (inte bara i köket!). Vi lovar att du inte kommer vilja sluta röra på fötterna, oavsett hur trött du än är. För om Kent hade lite kärlek så var den till dig.

När du vill få ut din ilska – Mannen i Den Vita Hatten (16 År Senare)

Mannen i Den Vita Hatten (16 År Senare) är en av Kents bästa låtar genom tiderna och är ännu en sjukt deppig låt från albumet “Du & Jag Döden”. Men meningen är inte att det ska vara deppigt. Snarare ska det vara en moteld mot det deppiga, som Jocke själv säger. Således kan Mannen i Den Vita Hatten vara den perfekta låten för dig som vill få ut din ilska – om det så är deppiga tankar, ett krossat hjärta eller en polare som snackat skit. Då kan du slå hårt i huvudkudden samtidigt som du lyssnar på texten:

“Och jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö
Men älskling vi ska alla en gång dö”

I betalt samarbete med Storspelare.

Fyra Kent-låtar för varje tillfälle