Kent.nu — Officiell hemsida för Sveriges största rockband

La Belle Epoque – lyrics video

11 mars 2014

Hela texten här.

Köp via iTunes.
Lyssna via Spotify.

 • Pingback: Kent “La Belle Epoque” | Mittsommernachtsspitzen()

 • gurkan

  Känns lite väl gammaldags, och hallå texten, var typ aktuell för tio år sedan. Gammal kattmat!

 • linsan

  Mesigaste låten och texten jag hört på länge. Var är powern, var är rocken? Nä, alldeles för mjäkigt.

 • Rasmus

  Starkt

 • Ebba Birgander

  wow, faktastisk

 • Rasmus

  Har ditt sinne blivit äldre, är det inte samma sinne i en ny tid?Ålder är bara mer erfarenhet i samma, äldrekropp,eller hur?
  Depeche Mode gubbsen är +10-15 år på Kent och känns inte daterade de heller, det är det som skiljer ”bajsmusik” från nåt slags konstutövning…

 • Tobbe

  Gott! Äntligen:)

 • Erik

  JA. När ni låter såhär är ni som bäst. Tack.

 • Märta

  Förstår tyvärr inte vad du menar, du skriver antingen osammanhängande eller så är jag seg i tänkandet..

 • Per

  Ännu en gång har ni fått den här gamle Lundell-Springsteen-gubben blown away…! Låten är fantastisk och ni är galet bra, som vanligt!

 • Tina Lindholm

  Funkar inte för mig

 • Joel

  Tycker det låter underbart!

 • Tina Lindholm

  Ja igenkänning kan vara härligt ibland men inte här, bara avslaget.

 • Märkligt hur man kan ha så olika syn på samma text. :) Tyckte den var hur sammanhängande som helst, faktiskt ovanligt sammahängande för att vara Kent. Den röda tråden om kyla och yta går knivskarpt genom den här låten för mig. Jag gillade särskilt stycket ”Jag är dom som går in i väggen // Jag är dom som går igenom rutan”. Att utnyttja två så lika metaforer för både stress och yta och därför samtidigt följer temat var rätt snyggt!

 • Ja, och La Belle Époque var särskilt ett namn på en epok man satte i _efterhand_. Jag tror den detaljen är viktig i sammanhanget. Idag är samhällsklimatet kallare (som i princip hela låten handlar om), och det är bara i efterhand vi inser hur bra det kan vara.

 • ##

  Känns som

 • Desiree Köhler

  ….jag är dom som vill impa med titel. Jag är sån som aldrig lyssnar klart på barnen… Jag är dom som renoverar. Jag är dom som representerar. Jag är dom som aldrig bryr sig om annat än att verka perfekt.

 • hannah

  åh kent<3

 • Dregan

  Smart och genomtänkt text som verkligen speglar vår tidsålder. Har alltid älskat Kents texter och det fortsätter jag göra även om soundet förändrats mycket genom åren.. Lite för mycker elektroniskt nu. Jag uppskattade mer musiken när Kent var mer rock. Men känslan och de djupa, ibland kluriga texterna har Kent alltid kvar och därför är jag ett evigt fan! ♥

 • Lisa Kline

  Det var år sen sist. Vad har hänt med det råa det fina? Som Jocke Berg själv skulle sagt innan synthpop-hybrisen tog över. Ni blev som dom andra, ni har spelat ut er roll.

 • Mariano Alvarez

  Detta är utan tvekan en ny klassiker. Bland det absolut bästa från Sveriges bästa band (alla tider). Socialpolitisk fullträff. Det finns tack och lov en och annan som förstår texten och dess mening. Hyckleri är på agendan. Leva i lögn är en annan. Allt inbakat i pampig musik. Är det trovärdigt? Absolut. Är det dags för Jocke Berg att ta steget ut som politisk aktivist? Om så lär han ha en stor skara åhörare.

 • Mariano Alvarez

  Det ända jag önskat är att låten var längre likt alla andra Kent klassiker, Alltså fler verser av strålande text och slutsjunget vid fem minuter där musiken tar vid och sakta byggs upp för att sluta med en smäll vid 7.47. : )

 • Emma

  ”Kentsoundet” har vi ju inte hört sedan Du och jag, döden skivan. Och jag saknar det.

 • Demi

  Otroligt skön

 • Nicole

  ÄNTLIGEN!!!!!
  Ni har gjort det igen, kärlek till er

 • domus93

  Utrolig! den beste utgivelsen på flere år!

 • domus93

  helt enkelt klasse!

 • Rickard Rautio

  NEJ. Simpelt. Gillade Kent förr, men men

 • icontvadmin

  Alltid gillat Kent, Nu älskar Jag dem! :)

 • Lisam

  Åh vad jag önskar att det ska komma en riktig video till den här låten.

 • Runar Werningsen Jenssen

  Hva er greien med ”saknar Kentsoundet”? Kent er Kent.

 • Sanna

  Jag tolkar texten som att vi alla är medmänniskor. Att vi alla är lika i slutändan.

 • David Reynolds

  I like it :-)

 • Edris Tabibian

  då har du inte förstått några av Kents låtar :’D

 • Edris Tabibian

  han försöker säga att det som gör Kent bra är det dom alltid har gjort. Dom växer inte med din sinne ju mer du växer. Medelålders eller ej, detta är vad Kent är bra att framföra sina låtar genom, så dom håller sig så. Bara för att tiden går tyder inte att dom måste ändras.

 • Edris Tabibian

  sen är det väl det yttersta du talar om verkar det som. lyssnar du igenom varje album hör du hur annorlunda dom är ifrån varandra. Varje album har sin egen ton och LBE verkar ha en uppbyggande ton och melodi men når aldrig fram till en höjdpunkt, vilket är rätt nytt för Kent tycker jag.

 • Märta

  Ja, det håller jag förvisso med om. To each his own.

 • Edris Tabibian

  ja men precis.
  Sen tycker jag även varje album har sin egen lilla twist till den. Jämför till exempel. JÄIRFM med TTS, eller D&JD eller V&A. Dom är så himla olika. dom har ju liknande charm genom allt, men fortfarande ger dom en annan vibe :)

 • Märta

  Förstår hur du menar. Trots att jag kan förstå att de är bra och svängiga, kan jag inte på något sätt förmå mig lyssna på och uppskatta deras musik. Jag kan bara förknippa den med en typisk tonårsfas som de glorifierar, som att varje svår tonåring tar åt sig varenda ord Jocke sjunger och känner att det inte är så dumt att vara deprimerad.

Previous post:

Next post: