Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon

Om upphovsrätt

Om upphovsrätt

Information om vilka regler som gäller materialet på denna hemsida.

För allt material inom www.kent.nu gäller upphovsrättslagen, såvida inget annat särskilt anges. Upphovsrättslagen är mycket omfattande och gäller i princip alla typer av ljud, texter, artiklar, teckningar, bilder, grafik m m.

Material från www.kent.nu får enbart användas för privat bruk. Kopiering, mångfaldigande, överlåtelse, försäljning, överföring eller kommersiellt utnyttjande av materialet får endast ske efter tillstånd av www.kent.nu eller respektive upphovsman. Detta innebär alltså att man INTE får ta tex. en bild eller en text från www.kent.nu och publicera den på sin egen hemsida.

Vid inlägg i diskussionsgrupper, forum, chats eller debatter, där deltagarna själva bidrar med inlägg, får användaren enbart lägga in material som han/hon själv har upphovsrätt till eller har inhämtat tillstånd att använda. En användare som lägger in material i sådana sammanhang medger därmed också att materialet får lagras och spridas elektroniskt.

Brott mot upphovsrättslagen kan straffas med böter eller fängelse i högst två år. Hela lagtexten finns här.

Denna information finns tillgänglig för alla besökare av www.kent.nu. Varje användare anses därför ha tagit del av informationen. Besökare som bryter om dessa regler riskerar att stängas av från tex Kentforumet.

Vanliga frågor

Q: Får jag använda en bild från kent.nu på min hemsida?
A: Nej. Alla våra bilder är skyddade av upphovsrättslagen och man får INTE använda dem annat än för privat bruk. Med privat bruk menas att man tex. får skriva ut bilden och sätta upp den på väggen hemma, men inte använda den i publika sammanhang. Man får INTE ha den på en hemsida, i en skoltidning, på en flyer osv. om man inte har tillstånd (se nedan).

Q: Hur gör jag om jag vill använda en bild från kent.nu på min hemsida?
A: Då måste du kontakta den som tagit bilden (den som äger upphovsrätten) och få den personens uttryckliga tillstånd. Detta gäller för alla typer av publikt användande av bilder. Den som äger upphovsrätten bestämmer sedan om du får använda bilden och vilken ersättning han/hon vill ha för att du använder bilden. Så kolla vem som tagit bilden och kontakta den personen.

Övriga frågor? Kontakta Henrik.

2 reaktion på “Om upphovsrätt

 • 26 april 2021 kl. 19:13
  Permalink

  Hej! Mitt namn är Linda, jag är 33 år. När jag drabbades av psykisk ohälsa började jag göra posters. Jag lyssnade mycket på Kent och gjorde en för privat bruk. Nu undrar jag om ni skulle vilja ha den i eran merch? Skickar såklart en pdf om ni önskar. Kontakta mig gärna på mail eller telefon 0723376679
  Tack på förhand!
  /Linda Flod

 • 7 maj 2021 kl. 23:01
  Permalink

  Hej Linda, vi säljer tyvärr ingen merch längre.

  / Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *