Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Eskilstuna kommun har via sitt bolag Destination Eskilstuna tagit fram en app där Kents tidigare basist Martin Sköld berättar Kents tidigaste historia i barndomsstaden Eskilstuna. Tanken är alltså att man laddar ner appen och betalar 69 spänn för att sedan promenera 5 kilometer med Martin i lurarna.

Appen släpps den 19 juni men redan nu kan man ladda ner appen Promenad och förbereda sig genom att boka en tågbiljett till Eskilstuna. Nedan kan ni se en liten reklamfilm samt läsa pressmeddelandet.

PRESSMEDDELANDE 2024-06-07

Välkomna till Kentpromenaden – ett tidsfördriv att dö för. Här berättas historien om Sveriges största rockband, Kent. Under denna ljudpromenad tar vi med er på en resa genom tiden, via de platser där allting började. Ni kommer att passera avgörande och viktiga hållplatser i Eskilstuna, som har format bandet och dess medlemmar – både musikaliskt och som människor.

I denna audiovisuella upplevelse får ni möta ett annorlunda Eskilstuna jämfört med hur det ser ut idag. Med en GPS-baserad app guidas ni genom Eskilstunas gator och torg, som agerar spelplats för berättelsen. Ljudpromenaden bjuder på roliga och aldrig tidigare berättade anekdoter, samt demoinspelningar från garderobernas mörkaste hörn.

Kentpromenaden finns i appen Promenad, som kan laddas ner från App Store och Google Play. Den kostar 69 kr och är cirka 5 kilometer lång och tar ungefär 75 minuter, beroende på din gånghastighet. Vi rekommenderar ett fulladdat batteri, bekväma promenadskor och bra hörlurar.

Medverkande: Martin Sköld och Joakim Berg
Manus: Martin Sköld och Åse Haukebö Roos
Producent: Johan Anstérus

Producerad av DVA – Creative Technology Studio för Destination Eskilstuna

av henrik