Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Den 30 juni ger Kent ut sitt nionde studioalbum “En plats i solen”. I dag, måndag den 14 juni, släpps en singel med dubbla a-sidor; spåren “Gamla Ullevi” + “Skisser för sommaren” exklusivt på kent.nu (köp i widgeten uppe till höger).

Albumet skrevs under tidig vår och spelades in och mixades i Psykbunkern/Park studio i Älvsjö. Det är producerat av Kent och Stefan Boman.

Spåren på “En plats i solen”:
01. Glasäpplen
02. Ismael
03. Skisser för sommaren
04. Ärlighet Respekt Kärlek
05. Varje gång du möter min blick
06. Ensam lång väg hem
07. Team building
08. Gamla Ullevi
09. Minimalen
10. Passagerare

Beställ albumet via iTunes, Megastore, Bengans, CDON eller Ginza.

Kents sommarturné har premiär den 1 juli under Peace & love i Borlänge.
Se komplett turnéplan här.

av henrik

77 svar på ”Nytt album: En plats i solen”
 1. Jäklar du! Nice. ^^
  Tur att jag fyller år snart, ska önska mig den. :)

 2. Så fort Kent rör sig ifrån en mörk, nihilistisk estetik blir de nedslagna med kommentarer som drar liknelser till Absolut sommar etc. Shit, stackare. Hur som har jag lyckats få ner singeln här i Tokyo och ser starkt fram emot att spela dem med någorlunda hög nivå när klockan inte är 3,15 och det enda som skiljer mig från min granne är väggar man kan koka ner till en skön risotto.

  Skitbra killar, ser verkligen fram emot skivan som har en väldig annorlunda aura kring sig mot vad man är van vid.

 3. Bra sagt. Faktum är att jag undrat lite tidigare, när kommer Kent att släppa ett album om sommaren? Mars-april, okt-nov-dec har verkat vara obligatorisk tidigare.

 4. Shit! ett nytt album redan? Sjukt bra kent!!

  Skäm inte bort oss alltför mycket bara ;) Vi måste få bygga upp förväntningar också!

 5. Jag är mäkta fascinerad över att de människor som skriver något så förbannat idiotiska kommentarer ens har musiksmak nog att ens veta vilka kent är. Som tur är gäller det ju inte alla.

  Bra jobbat killar. Ser fram emot skivan!

 6. Alla sår läker på att lyssna o lyssna o lyssna om o om igen gamla ullevi. Älskar Er!

 7. Utrolig bra sommersingel Kent! Nå kanskje p3 i Norge må begynne å spille dere også :) Er altfor lite Kent på radioen her! “Jag tenker på deg!”

 8. Kent har utvidgat sitt “nya” elektroniska sound och det låter (mer) framgångsrikt än vad det gjort tidigare på de senare 2 plattorna som ingår i den nya “elektriska eran”.
  Det känns att Kent har blivit mer erfarna med den nya inriktningen och “Gamla Ullevi” har en balans som skiner med mer säkerhet än vad de tidigare plattorna gjort. Kent är helt enkelt mer avslappnade i sina nya kostymer.
  Att de valt att fortsätta sin musikaliska evolution är ju helt i ens med HUR KENT ALLTID varit. Att gång på gång läsa kommentarer som kritiserar Kent för att utveckla sig och ta nya steg borde bestraffas med en biljett till Nord Korea arbetsförmedling. Som så smärtsamt många gånger upprepats på diverse platser redan så har Kent redan släppt ett Isola, att kräva att Kent ska bli ett cover band av sig själv borde bestraffas med obligatorisk lågstadieundervisning på månen.

  Det är skitskönt att se att vi blir belönade med ett nytt album redan och även om jag har tyckt om de senaste 2 plattorna har jag inte blivit lika imponerad som jag blev av t.ex D&JD där Kent avslutade Kent som man löst kan benämna som “det vanliga Kent”. Jag som långvarig Kent lyssnare vill tacka för den nya inriktningen och proklamera att jag nog inte hade varit lika intresserad av ett konstant upprepande av samma musik.
  Och sen är det ju skitskönt att se att Kent varit så inspirerade av min blogg att de valt exakt samma färg utförande. Tack som fan

 9. Det är kul att de kommer med en till skiva igen, o det ska bli spännande o höra låtarna! Var ett tag sedan man hörde en riktigt bra låt med dom

 10. Det funkar inte att köpa de nya låtarna i digitalbutiken…är det bara för mig som det strular?

 11. JAAAAAAAa. KENT JAG ÄLSKAR ER, NI ÄR DET FINASTE JAG VET. DÖR DÖR DÖR AV LYCKA!!

 12. Bara kents fans måste vara såna som klagar när det kommer nytt. Dom flesta andra skulle tänka JULAFTON! Varför klaga innan ni ens hört skivan… Verkar barnsligt tycker jag…

 13. Skit, vilket snyggt album till de 2 singlarna! :o
  … 'En plats i solen' oxå … ^^ <3
  ÄLSKA KENTKENTKENT! <3<3

 14. Otroligt fint. Jag trodde att det var bara en ny bild på Facebook, men det var ett helt nytt album.

 15. Så underbart! Måste få säga att “skisser för sommaren” är en av de bästa låtarna jag hört. Keep it up!

Kommentarer är stängda.