Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Planerna på ett samarbete började gro redan för tio år sedan, när Efva frågade Joakim Berg, Kents forne frontman, om han skulle vilja designa egna smycken. Nu är den äntligen här, Joakims första smyckekollektion – exklusivt för the HÖGDALEN, en kreativ hub med allt från smycken till möbler, konst och nya talanger.

”Det här samarbetet är det första inom The HÖGDALEN och för mig har det hela tiden varit viktigt att Jocke fått vara helt fri. Jag har aldrig gjort något smyckesamarbete med någon förut, men jag bara visste att Jocke hade det i sig.”

Efva Attling

”Jag tycker att den tekniska delen är väldigt intressant”, fortsätter Joakim. ”Att se en sak som tog mig 10 minuter att rita, men som är enormt svår att tillverka i metall. Det är mäktigt. Det är väl också det som skiljer att göra smycken från att göra musik. I musik är det ju så löst, där är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Sen om det blir bra eller inte, det är en helt annan sak. Men här finns det ju konkreta, hantverksmässiga ramar som man måste hålla sig till på något sätt. Det tycker jag är kul, att begränsningarna blir en del i det kreativa.”

Del 1 av Jockes smyckekollektion för the HÖGDALEN består av delarna Arc, HMRD, Fleur, Hell key, Raa, One och Clef, en del av dem i limiterad upplaga.

Kollektionen lanseras ikväll den 5 september på thehogdalen.com

I nya numret av Styleby har chefredaktören Jonna Bergh gjort en längre intervju med Jocke och Efva.
UPPDATERING: Hela intervjun finns nu på Damernasvärld.se.

av henrik