Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon

Del två av Jockes smyckekollektion

Del två av Jockes smyckekollektion

Idag 21 november lanseras den efterlängtade andra delen av musikern Jocke Bergs smyckekollektion – exklusivt för the HÖGDALEN, en kreativ hub med allt från smycken till möbler, konst och nya talanger.

Andra delen av Jockes smyckekollektion för the HÖGDALEN finns nu tillgänglig under en begränsad tid och består av delarna Hmmrd Wide Cuff, Pic Pendant, One II Ring, Ra Pendant,

Square Pendant och Arc Necklace, en del av dem i limiterad upplaga. Smyckena är tillverkade i 925 sterling silver.

Hmmrd Wide Cuff är kollektionens Limited Edition med 20 stycken numrerade armband i sterling silver med infattad röd granat på insidan av armbandet. Armbanden tillverkas för hand i ateljén i Stockholm, när det skapas måste hela smedjan stängas ner, så att inga dammpartiklar finns i luften när armbandet bankas med gammal hantverksteknik.

”Det tilltalar mig att den här tekniken har funnits sen urminnes tider. Och nu har jag fått möjlighet att skapa mina egna versioner,”

Jocke Berg

Halsbanden Pick & Square Pendant och ringen One II har samma hamrade känsla. Inspirationen till Ra Pendant, det ögonformade halssmycket, återfinns både i Horusögat, en fornegyptisk symbol för vaksamhet och mod, och den påstådda symbolen för Illuminati. Mitt i ögat finns en röd granat, som ett tecken för ultimat lyx.

”Att arbeta med symboler blir som en lek med perspektiv. Som osynliga meddelanden och koder”

Jocke Berg

Kollektionen lanseras 21 november på thehogdalen.com och kommer även finnas i pop-up-butiken på Mäster Samuelsgatan 42 i Stockholm mellan 26/11-14/12.


Följ @thehogdalen för öppettider.

Del två av Jockes smyckekollektion
Märkt på: