Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Kent är en viktig del av svensk musikhistoria. Det var flera år sedan bandet upphörde att existera men fanbasen lever kvar, både här i Sverige och i andra länder. I skrivande stund finns det tyvärr ingenting som tyder på att Kent kommer att återförenas. Dock kanske vi kommer att få se mer av bandet på andra sätt. Fortsätt att läsa för mer information om vad det är vi syftar på.

Är det realistiskt att hoppas på en Kent-slot?

KällaPixabay

Om ett svenskt casino eller svensk spelutvecklare satsade på en Kent-slot skulle de förmodligen få många nya spelare och fans nyfikna på att prova den. Men är detta realistiskt att hoppas på? Helt omöjligt är det i alla fall inte, eftersom slots baserade på artister och musikgrupper har blivit populära varianter av dessa virtuella spelautomater.

Vad som ökar möjligheterna ytterligare är att en av de spelutvecklare som sedan tidigare ligger bakom flera så kallade musik-slots är svensk: NetEnt.

Musik-slots från NetEnt 

NetEnt står bakom en serie slots som heter NetEnt Rocks och är baserad på Guns N’Roses, Jimi Hendrix och Motörhead. Visserligen är dessa grupper och artister betydligt större än Kent internationellt sett, men trots detta känns det ändå inte som en omöjlighet med en Kent-slot eftersom NetEnt alltså är från Sverige. Det kan även vara intressant att notera att det finns ytterligare en svenskkoppling till denna spelserie då Mikkey Dee, trummisen i Motörhead, kommer från Sverige.

Musik-slots baserade på andra svenska rockband

A blue and yellow flag on a flagpole

Description automatically generated

Källa: Pixabay

NetEnt är inte den enda svenska spelutvecklaren som ägnar sig åt att skapa musik-slots. Ett annat exempel är Play’n GO. Kanske blir det dem som släpper ett slotspel baserat på Kent?

Detta känns verkligen inte orealistiskt eftersom Play’n GO redan har lanserat musik-slots baserade på två andra populära svenska rockband: Sabaton och Hammerfall. Båda är utan tvekan stora band, men lika stora som Kent var en gång i tiden är de inte. 

Ett annat exempel är från östra grannland Finland där hårdrocksgruppen Lordi fått en musik-slot från Play’n GO uppkallad efter sig.

Visserligen är Hammerfall, Sabaton och Lordi, till skillnad från Kent, fortfarande aktiva, men vi kan inte se att detta skulle kunna spela någon roll. Bland Play’n GO:s breda utbud ingår det nämligen även musik-slots baserade på grupper som inte är längre är aktiva, däribland Kiss och Twisted Sister.

Den som lever får se

Det är helt enkelt bara att vänta och se om vi någonsin kommer att få uppleva en Kent-slot eller inte. Detta beror förstås även på om Kent är villiga att tillåta utvecklingen av ett slotspel i deras namn. Det släpptes ett Kent-spel till Playstation år 2010, så det känns inte omöjligt att bandet skulle tillåta att det även lanseras en slot baserad på dem.

Allra helst hade vi naturligtvis velat se att bandet återförenades, men i avsaknad av detta kanske vi i framtiden i alla fall kan få spela en slot i bandets namn. Tiden får utvisa vad som händer. Tills vidare får vi fortsätta att njuta av Kents gamla klassiker – låtar som stått sig i alla dessa år och som än idag är lika bra som då de släpptes.

av henrik