Kent Paus Joakim Forumet Mailen Patreon

Carolina Wallin Pérez x 2

För Kent-fans är inte Carolina Wallin Pérez något nytt namn, redan 2009 gav hon ut albumet ”Pärlor och svin” med sina tolkningar av 13 Kent-låtar. Skivan spelades in och mixades av Kents hus-producent Stefan Boman i Kents dåvarande studio, Park Studio (Psykbunkern). Under Kents stora avskedsturné 2016 var hon med i kören tillsammans med Daniela Rathana och Malin Brudell.

Det har alltså gått 15 år sedan debutskivan och det firar Carolina med att åka ut på turné under vinjetten ”Pärlor och svin 15 år – En hyllning till Kent”. Premiär blir lämpligt nog i Eskilstuna den 11 april och därefter följer stopp i Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala.

Vi kan dessutom avslöja att Carolina än en gång tar plats i Kents kör, den här gången under de tre spelningarna i mars 2025.

I ett pressmeddelande kan man läsa:

Nu vill Carolina Wallin Pérez göra en nostalgi­turné, med låtarna så som de gjordes från början. Alltså som när de spelade för femton år sedan – en riktig hyllning till Sveriges största rockband och deras odödliga musik­skatt. Kent kommer alltid att hålla.

Carolina fortsätter för mig är det texterna som är kärnan i deras musik och det känns som att de lyckats etsa sig fast i mångas inre. Nästa år är det femton år sedan plattan släpptes, så det är klart att vi måste göra något.

Biljetterna till Carolinas turné släpps den 28 oktober på Kulturaktiebolaget.se