Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Förra veckan skrev vi att tidningen Café hade utsett Hagnesta Hill till en svensk klassiker. Så var det inte. Det Café skrev om var ett kort utdrag ur en ny bok och i den boken finns Kent representerade på inte mindre än fyra platser (ingen annan samtida grupp har så många album med):

Plats 823: Kent – Kent (1995)
Plats 844: Kent – Isola (1997)
Plats 874: Kent – Hagnesta Hill (1999)
Plats 916: Kent – Vapen & ammunition (2002)

Värt att notera är att listan i boken inte är en rangordning. Listan är rent kronologisk från 1956 till 2009.

Boken som har titeln Tusen svenska klassiker: böcker filmer skivor tv-program från 1956 till i dag är skriven av Jan Gradvall, Annina Rabe, Björn Nordström och Ulf Nordström.

Köp boken hos Adlibris!

Mer om boken från Adlibris:
I två år har författarna rotat i minnet och grävt i arkiv, stött och blött och vänt och vridit – och tagit fram en lista på exakt tusen svenska klassiker. Här kan man bläddra tillbaka till 1963 eller 1979 eller 2001 och minnas och återuppleva årtal man själv varit med om, och dessutom upptäcka allt man missade och borde ge en chans.
Boken är rikt illustrerad med tv-bilder, filmaffischer, skiv- och bokomslag, som tillsammans med de välskrivna, roliga, överraskande och skarpa texterna gör boken till minst lika mycket nostalgitripp som kulturhistoria.

av henrik