Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

HemlösKent gör vinjettmusiken till URs tv–serie Hemlös. Låten som heter 2000 kommer under hösten att släppas i 100 numrerade exemplar. Dessa kommer att auktioneras ut av föreningen Stockholms hemlösa. Pengarna tillfaller föreningen oavkortat.

Vinjetten till programmet:

Trailer till programmet:

av henrik

12 svar på ”Kent gör vinjettmusiken till nya tv-serien Hemlös”
 1. Tycker Kent gör många bra saker till utsatta och utslagna. Nu de hemlösa. Tidigare till Amnesty, Rädda Barnen och till de mobbade genom Friends. Det känns jättebra!

  Hoppas “2000” kommer till vanlig försäljning också där pengarna även där går till föreningen Stockholms hemlösa. Pleeeez!

 2. Helt jävla underbart Kent. Kan bara hålla med “Thomas” & “Björn Olsson”. Så jävla glad att ens favoritband of all Time gör såna här fina saker :)

 3. Det fina med att lyssna på Kent, utöver att de gör sanslöst bra musik, är att de stödjer dylika organisationer och de utsatta människor de representerar. Man gör liksom mer än att faktiskt bara lyssna på musik när man lyssnar på kent, man tar ställning. Guld värt!

 4. Jocke har ju själv sagt i intervju att man ibland känner sig något obetydlig när man spelar i band och bevittnar folk som jobbar i Läkare utan gränser. Men det är absolut inte alla band som utnyttjar sin popularitet på det här positiva sättet. Mycket bra.

  Hoppas också det kommer åtminstone en digital version av låten. :)

 5. Helt otroligt härligt att se att kent engagerar sig för de som har det svårt i vårt land.

  Det är så givet att man ska ta emot 10-tusentals flyktingar för att göja PK-stämpeln internationellt, men att hjälpa de som lider i vårt eget land är man inte lika intresserad av.
  Kommer bänka mig framför TV:n imon när avsnittet nått hit till England.

 6. Hoppas den kommer att gå att köpa för oss som inte har budget nog att buda….även då borde pengarna gå till hemlösa som andra har sagt. Älskar också att Kent gör saker för välgörenhet utan att det känns som ett PR trick.

 7. Kollar precis på det och jah bara viste att det var eran låt, så surfade in och kollade och hade rätt :D Måste bara säga att ni är så sjukt bra och att ni borde spela i nyköping igen. Var och såg er i sthlm och nyköping förra turnén. Tack för att ni finns!

 8. :D
  bra kent < 3
  men kommer inte få tag i låten :(((<//3
  bara 100 exemplar ;o :(((
  aja får väll se på programet och få höra låten :) < 3
  det sändes igår va? missade det :/
  får se det nästa onsdag då ;)

 9. Jag vet inte hur vi i föreningen Stockholms hemlösa ska tacka er i bandet KENT för singeln “2000” som vi fått i gåva av er. Men då vi från olika håll fått sådan kritik om vår förening och dessutom blivit nekade bidrag från kommunen utan motivation, så kommer de pengar denna skiva kommer ge oss möjligheten att jobba vidare med med frågan om HEMLÖSHET och dess kvarhållande åtgärder.
  Kritiska röster höjs ofta mot min roll som ordförande i föreningen Stockholms hemlösa, dessa höjs av avlönade personal i diverse vinstdrivande företag och ”frivilligorganisationer” uppbyggda runt och på hemlösa människors bekostnad.
  Kritiken handlar ofta om hur jag kompromisslöst förespråkar alla människors behov av ett tryggt hem och möjligheten till ett privatliv.
  Många tycker att mitt ständiga tjatande om att omprioritera har varit allt för enkelt. “Ge hemlösa ett tryggt hem och därefter, utifrån detta hem stödja de som behöver detta med vad som krävs för att behålla det”. De allra flesta i den här lukrativa ”hemlöshetscirkusen” anser att frågan blir mer intressant om den fragmentiseras, om den delas upp i åtgärder, om de hemlösa delas in i grupper och problematiseras.
  Men så länge den ”hjälp” som idag ges uppenbarligen inte fungerar och utgår från vad jag själv som medmänniska anser mig behöva för att leva ett värdigt liv kommer jag fortsätta med det.
  Dessutom måste hjälpen innefattas av att dela med sig av sin relativa “makt” över den hjälpbehövande och även av det personliga ansvar som krävs för att göra detta?
  Hur ska annars människor i hemlöshet få makt över sitt eget liv och kunna ta det ansvar samhället kräver?
  Hemlöshet är i grund och botten ett bostadspolitiskt problem som på något underligt vis övergått till att bli ett socialt vårdproblem.
  Frågan vi alla måste ställa oss: Skulle jag vilja vårdas på ett “sjukhus” resten av mitt liv?
  Och vad har egentligen en eventuell vårdfråga med rätten till ett tryggt eget hem med möjlighet till ett privatliv att göra?

  Tack KENT ni är ett band som visar upp en tro på solidaritet!!!

  Rolf Nilsson
  Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa

 10. YES! Ser nu att singeln kommer släppas den 2/11 för oss alla. Härligt! Då kan vi köpa den och samtidigt bidra med hjälp till de hemlösa.

  Bra Kent!

Kommentarer är stängda.