Kent.nu — Tidigare officiell hemsida för Sveriges största rockband

Kent och Efterlyst gör film om försvunna människor

18 december 2009

PRESSMEDDELANDE

Hjärta

KENT OCH EFTERLYST GÖR FILM OM FÖRSVUNNA MÄNNISKOR

Varje år försvinner hundratals svenskar spårlöst. Många försvinner frivilligt, medan andra har blivit utsatta för brott. De anhörigas sorg, rädsla och längtan är en oerhörd börda att bära. Många viger sitt liv åt att söka efter sina älskade. I en kortfilm musiksatt med Kents nya singel ”Hjärta” vill Kent och Efterlyst uppmärksamma en grupp människor i samhället som ofta står ensamma i sitt lidande.

Kent har länge haft tanken på att göra en kortfilm av låten ”Hjärta” med fokus på försvunna människor. I Sverige saknas det dock en rikstäckande organisation som tar tag i dessa frågor och det enda forumet som faktiskt existerar är Efterlyst. Därför tog Kent kontakt med Efterlyst och resultatet blev en 4.37 minuter lång film, regisserad av Robinovich.

Filmen tar upp åtta autentiska försvinnanden som har uppmärksammats i Efterlysts sändningar i TV3 och är en konstnärlig tolkning av de anhörigas sorg, inte ett redaktionellt inslag. De anhöriga har godkänt att fallen uppmärksammas i filmen.

Kortfilmen visas i TV3 måndag den 21 december kl. 21:55.

Diskutera detta i Kentforumet

Caz december 18, 2009 kl. 07:47

Det finns inget värre än att inte veta vad som hänt så jag gillar att det uppmärksammas…..Tack kent!

Charlotte747 december 18, 2009 kl. 18:42

Kent borde inte ha samarbete med ticnet. På grund av att de har gjort fel sitter jag nu här utan biljett till konserterna i sthlm fast jag från början hade beställt 5 stycken till mig och mina vänner. Alla biljetter till sthlm är slut och omöjliga att få tag på. Det måste finnas ett bättre företag som kan sköta sitt jobb!!

Skitstövel december 18, 2009 kl. 22:39

Efter att ha lyssnat på Kents senaste skivor, frågar jag mig: Vart tog Harri Mänti och hans gitarr vägen?

JOL december 19, 2009 kl. 13:55

Åh neeej.

Detta känns ungefär som när U2 spelade in videon till ”New Years Day” och Bono kom ridande på en häst med en vit vimpel i sin näve.

Louise december 21, 2009 kl. 20:30

Vilket bra initiativ av kent. Har tyvärr inte trean så kan tyvärr ej se men kanske lägger de upp det på webben.

massen_max december 22, 2009 kl. 00:33

Om du saknar harri så jäkla mycket så kan du lyssna på hans nya projekt!

poparfilosofi december 23, 2009 kl. 23:35

det var ett bra intiativ. ni borde lägga en tanke på att kanske starta något projekt för hemlösa. inte för att härma emd, men bara för en rolig och givande idé.

Comments on this entry are closed.

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: