Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon

Här är låttitlarna

Här är låttitlarna

Här är titlarna på de tio låtar som utgör albumet Jag är inte rädd för mörkret.

1. 999
2. Petroleum
3. Isis & Bast
4. Jag ser dig
5. Tänd på
6. Beredd på allt
7. Ruta 1
8. Färger på natten
9. Låt dom komma
10. Hänsyn

Här är låttitlarna

32 reaktion på “Här är låttitlarna

 • 29 mars 2012 kl. 10:39
  Permalink

  Ja… inte värst mycket info man kan utvinna från titlarna, fast ändå försöker min hjärna febrilt att länka låtstilar med titlarna. Kan t ex “hänsyn” bli den nya mannen i den vita hatten, eller ensammast i sverige. Kan petroleum bli nya “Pärlor” eller “Ismael”? Hmm, spännande… Fy bövelen vad jag längtar.

 • 29 mars 2012 kl. 11:09
  Permalink

  Förhoppningsvis slipper vi någon låt som påminner om Pärlor, en i mitt tycke väldigt medioker låt. Känns väl lite som om 999 redan är den “nya” mannen i den vita hatten, trots att den ligger först på albumet.

  Spännande hur som helst.

 • 29 mars 2012 kl. 11:12
  Permalink

   Låt dom komma ger thåström-vibbar.

 • 29 mars 2012 kl. 11:12
  Permalink

  Jag måste bara fråga en sak till er andra Kent-fans: Tycker ni att ett mästerverkalbum alltid innehåller typ en eller två svaga låtar som bildar den svaga länken? Jag menar, om du har 8-9 kanon låtar på en skiva, så finns där tex 1 eller två dåliga låtar, upplever ni det så med Kents skivor ibland? Är det obligatoriskt för ett mästerverk att innehålla några svaga länkar? Blir skivan bättre då? Dom säger ju att det är konstrasterna som skapar upplevelsen. Hur kan man uppleva dom bra låtarna som bra om det inte finns dess motsats på skivan – inget kallt utan varmt, inget upp utan ner, etc.

  Här listar jag vad jag anser vara dom svaga länkarna i några av Kents plattor:

  1. Tillbaka till samtiden – Lsd, någon?
  2. Röd – ensamheten och sjukhus
  3. Vapen & Ammuntition – hur jag fick dig att älska mig
  4. Du & jag döden – Rosor och plamblad
  5. En plats i solen – minimalen (lite tveksam där eftersom jag inte tycker där finns några riktigt svaga låtar på den plattan)
  6. Isola – OWC (tveksam även där, för att där finns heller inga egentligt svaga låtar, OWC är jättevacker men hade nån hållit en pistol mot mitt huvud och tvingat mig att välja, så… tyvärr, OWC – goodbye!)

  PS. Retfullt att utan dina andetag aldrig kom med på Isola. Då hade den varit ett gudomligt mästerverk, ovanpå det fulländade mästerverk det redan är. Kanske den inte passade in där riktigt. Har för mig att Jocke sa det en gång.

  Love

 • 29 mars 2012 kl. 11:45
  Permalink

  “Tänd på” och “Låt dom komma” känns skönt kaxiga. “Färger på natten” är ju bara det stark poesi.

 • 29 mars 2012 kl. 11:59
  Permalink

  Jag tror att Alfons farmor också har varit inne på din linje. Hon menar att det är en fånig idé att det jämt skulle vara julafton. Att det liksom är bra att ha tråkigt för då märker man när man har kul. På ett intuitivt plan känns det jävligt klokt. Jag associerar till det då jag läser dina funderingar. 

 • 29 mars 2012 kl. 14:05
  Permalink

  Visst finns det alltid låtar man tycker mindre om, i Kents fall väldigt få sådana. För egen del så brukar jag alltid skippa singlarna eftersom de blir uttjatade efter alla radiospelningar. Här är de låtarna jag tycker minst om på samtliga album.

  Kent – Blåjeans
  Verkligen – avtryck, 10 sekunder och halka.
  Isola – svårt men isf Bianca.
  Hagnesta – MNS, himmelsk drog och Stanna hos mig.
  V&A – Elite
  D&JD – Palace & Main
  Samtiden – våga vara rädd och ingenting.
  Röd – idioter
  En plats i solen – varje gång du möter min blick

 • 29 mars 2012 kl. 14:55
  Permalink

  Ligger nog mycket i detta tänk, absolut, åtminstone gällande kontrasterna. Tror ett verkligt mästerverk inte innehålller rakt upp och ner dåliga låtar utan mer sanna tryckiga arenarockdängor blandat med lugnare intima ballader, att det blir ett nyanserat helhetsintryck helt enkelt.

  Sedan måste jag fråga hur sent det egentligen var på kvällen när du kallade Ensamheten och Sjukhus för svaga länkar på Röd.. (Idioter och Krossa allt, någon? Mycket bra låtar, men svaga inom rödtracklistan räknat)

  Well, smaken är som..

  Ser dock sjukt mycket fram emot detta album, tror det har potential till att bli en av topp 3:orna över Kents album. Vi får se!

 • 29 mars 2012 kl. 15:01
  Permalink

   Hur kan man säga att LSD, någon? och OWC är svaga länkar?! Typ bästa låtarna på deras respektive album, ju.

 • 29 mars 2012 kl. 15:10
  Permalink

  Agree!

 • 29 mars 2012 kl. 15:12
  Permalink

  Jag personligen vet inte om jag tycker att de är så, då några album, ex du och jag döden, enligt mig inte innehåller några dåliga spår, medans andra, typ en plats i solen, innehåller flera. Jag jämför mer med alla låtar de gjort, inte bara de på albumet.
  Enligt mig är dessa de svagast låtarna:

  Kent – Den osynige mannenVerkligen -10 sekunder.Isola – Bianca.Hagnesta – Stoppa mig juni.V&A – Hur jag fick dig att älska migD&JD – Palace & Main (om jag måste säga någon)Samtiden – Generation ex.Röd – idioterEn plats i solen – Passagerare

 • 29 mars 2012 kl. 15:16
  Permalink

  *suck* varför är människor så förbannat dumma i huvudet och ska spekulera i tamme fan allt

 • 29 mars 2012 kl. 15:32
  Permalink

  Jag vill tacka er alla som svarade på min lilla kommentar här. Är överraskad och glad att jag fick respons! Tack så mkt, Henrikedin73, 
  Nickop, 
  rs, 
  Jagtankerpadig!! Och , ja… smaken är ju som baken… 

 • 29 mars 2012 kl. 15:57
  Permalink

   Det är tur att alla tycker så olika!
  Jag älskar stoppa mig Juni och palace & maine. Tycker de är rena mästerverken!

 • 29 mars 2012 kl. 16:02
  Permalink

  Hej!

  Som du kanske läste så skrev jag så här om owc, “OWC (tveksam även där, för att där finns heller inga egentligt svaga låtar, OWC är jättevacker men hade nån hållit en pistol mot mitt huvud och tvingat mig att välja, så… tyvärr, OWC

  Och om LSD låten måste jag säga att det är den i mitt tycke drygaste, och tradigaste låten på plattan med den klart sämsta melodin. Men det är ju bara vad jag tycker – har aldrig påstått att det generellt eller univsersalt är så! Men det är kul att ha en kreativ dialog för alla tycker olika.

 • 29 mars 2012 kl. 16:04
  Permalink

  Intressant lista du har. 10 sekunder älskar jag, och jag tycker palace and main är svinbra..so it goes to show hur vi tycker olika. Ingen har väl egentligen rätt – kul med lite olika åsikter! Spice is the variety of life!

 • 29 mars 2012 kl. 16:24
  Permalink

   Och så finns det dom som gillar att diskutera saker och ting. Man kan fråga sig varför folk blir förbannat dumma i huvudet då? Det är snarare du som borde tänka efter lite.

 • 29 mars 2012 kl. 20:26
  Permalink

  Så länge Ruta 1 är en cover på Isakssons dito så är jag kanonnöjd.

 • 29 mars 2012 kl. 21:29
  Permalink

  woe people vad e det här jag läser? Kent skriver om titlarna på sitt nya album som jag bara kan anta är helt fantastiskt och awesome deras tidigare album och ni sitter här och skriver om låtar ni tycker e dåliga med Kent? Sånt där kan ni göra på annan plats, här tycker jag ska skrivas om titlarna och vad ni förväntar er från det nya albumet!

 • 29 mars 2012 kl. 23:43
  Permalink

  En plats i solen är helt en svag länk bland deras album.

 • 30 mars 2012 kl. 11:03
  Permalink

  lite märkligt diskussionsämne onekligen (särskilt som de tar upp Sjukhus och Stoppa mig juni som mindre bra… WTF!?)

  Svårt att dra några slutsatser från låttitlarna mer än att man får associationer: Petroleum & tång (Eva Dahlgren), Isis & Bast (=figurerna på omslaget), Tänd på och Beredd på allt = nya Krossa allt?, Låt den rätte komma in …

 • 30 mars 2012 kl. 13:28
  Permalink

  What? Jag vet att smaken är som .. men Sjukhus? Extremt bra. Även Ensamheten för den delen.

 • 30 mars 2012 kl. 14:07
  Permalink

  Jag tror att det helt enkelt är svårt att skapa ett album på 10+ låtar där samtliga låtar uppfattas som starka av alla lyssnare. Visst håller jag med dig om att det finns något svagare spår på alla skivor, men det är uppenbart att det är väldigt individuellt vilket/vilka detta/dessa spår är. Bland de exempel som du tog upp tycker exempelvis jag att “Hur jag fick dig…” hör till skivans starkaste, flera klasser bättre än radiohitsen ff o kärleken väntar. Men det är ju bara min åsikt. Sen har väl Jocke sagt vid ngt tillfälle att pärlor är den (dittills) bästa låt han skrivit…

  Beauty is in the eye of the observer.

 • 30 mars 2012 kl. 14:36
  Permalink

  Har läst att några tycker att en plats i solen är en svag länk och  innehåller flera dåliga spår. Det är lustigt; jag tycker tvärt om, det är en väldigt ljus, somrig, öppen platta med en massa bra spår: Glasäpplen är förbånkat bra! Passagerare är vacker och sensuell, Ismael är en riktigt tokläcker syntig piledriver med härlig keyboard i efterklangen av refrängen. Gillar den faktiskt mer än Röd. En sak är knasig dock, och det är att dom släppte den så tidigt efter förra – dryga halvåret. 

  Älskar den biten i glasäpplen när Jocke sjunger:

  Du ska lämna mig här ensam
  Du ska lämna mig igen
  Du måste lita på mig nu

  Det är inte bara rädslan
  som har bundit mig vid dig
  Du måste lita på mig
  Då jävlar ska stereon på full volym!!!

  PS. Är det nån här som vet hur Jocke egentligen är funtad som människa? Jag har fått intrycket av att han verkar lite besvärad av kändisskapet och sina fans – hoppas jag har fel. Jag snackade lite med honom under en skivsignering, men han typ bara tittade ned och signade och mumlade nåt jävligt kortfattat… jag hade typ fått mer info från min planta därhemma. Har generellt fått intrycket av att han verkar rätt reserverad mot oss fans. Han sa att tex att han tycker det är jävligt obehagligt att folk vet namnet på hans barn? Kan man iofs förstå, men kom igen; han visste vad kändisskap innebar dagen han signade sitt första kontrakt. 

  Love

 • 30 mars 2012 kl. 14:47
  Permalink

  Alltså, jag gillar palace och main, men tror att jag lyssnade på den några för många gånger när den kom ut, så har tröttnat på den. favoriten från d&jd är dock Du var min arme:)

 • 30 mars 2012 kl. 15:39
  Permalink

  haha det där är ju de bästa..

 • 30 mars 2012 kl. 16:41
  Permalink

  håller med! De bästa inprickat i nästan alla album..

 • 30 mars 2012 kl. 22:14
  Permalink

  Ruta 1 ger Patrik Isaksson-vibbar.. Skämt åsido, mycket intressanta titlar på detta album. “Tänd på”, l”åt dom komma” och “hänsyn” känns spännande!

 • 31 mars 2012 kl. 10:28
  Permalink

  Löjliga titlar, typ äh inga prettotitlar grabbar, vi kör bara
  nått det är coolt, obs dom är över 40bast också..

 • 31 mars 2012 kl. 10:38
  Permalink

  Vill bara säga att V & A är Kents mästerverk samt möjligen
  Hagnesta Hill, på den tiden då Jocke kunde spotta ur sig storlåtar
  på löpande band och la utan dina andetag på en b-sida tex
  Idag har inte Jocke den kvalitén på låtskapandet kvar, 999
  är en lätt låt att skriva tro mig, alla låtar på V&A tex är brutalt
  Svåra att skriva även fast det låter enkelt!

 • 1 april 2012 kl. 15:14
  Permalink

  hej!

  Vad grundar du det på? Att 999 är en enkel låt att skriva och att låtarna på v&a är brutalt svåra? Allting är ju subjektivt, eller? Fast jag håller med dig om att v&a är ett mästerverk – klart mitt favoritalbum med:)

 • 2 april 2012 kl. 00:20
  Permalink

  Brukar inte kommentera på sånt här men var tvungen att tycka till. Håller med om att det finns svaga länkar men väldigt sällsynt med Kent. Krossa allt fan underbar. På röd blir det svårt, lyssnade igenom skivan för att försöka komma på någon. Det gick fan inte, alla har sina egna genialitet.

Kommentarer är stängda.