Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

I går kväll Twittrade Kent ut fyra kryptiska sifferkombinationer.

Klurigt? Kanske, men ganska snabbt hade många listat ut att det var på Spotify man skulle använda koderna. Gör man det så hittar man fyra låtar från kommande skivan Jag är inte rädd för mörkret.

Här kan ni nu lyssna på dessa fyra låtar, plus singeln 999. Klicka på låttitlarna i listan för att läsa texterna.

1. 999
2. Petroleum
3. Jag ser dig
4. Isis & Bast
5. Tänd på

av henrik

19 svar på ”En liten helgförbättrare i snöstormen.”
 1. Är det inte fel ordning på låtarna? Isis & Bast är väl låt nummer tre?

 2. Orka bry sig om låtordningen. var tacksam istället att du få höra låtarna gratis

 3.  Tack Kent! Petroleum och Iris och Bast är favoriterna just nu. Låtarna är otroligt bra. Ser fram emot att se er i Göteborg i sommar!

 4. jag är så sjukt tacksam över att jag får ta del av er musik, kent! tack som fan alltså! håller med “Alexander”.. petroleum och isis och bast är klockrena låtar. så fina så, går rakt in

 5. Det var tungt besked att jag inte kan lyssna på låtarna i USA. Vad skall jag göra nu i mitt småberusade lördagstillstånd?

 6. Känns ändå som att det är mer bokstavskombinationer än siffer.. 1 siffra i 2 av dom och 2 siffror i 2 ;)

 7. ååh, jag längtar så jag kan dö nu på att hela skivan ska släppas :) 

 8. Ja, nu gick dom och släppte nästan halva plattan rätt så där bara. Alltså, jag tycker, har man väntat nu så länge och längtat som fan efter den 25:e, så tycker jag det är dåligt av dom att gå och fördärva det tålamodet genom att släppa vissa låtar tidigare. Då hade jag hellre väntat dom här extra dagarna och sugit på den karamellen lite till. För att använda en dum och kanske (vem vet) totalt irrelevant liknelse – men jag kunde bara inte hålla mig: Yoda säger till Luke i the empire strikes back efter Luke desperat vill avbryta träningen på Dagobah för att dra och rädda sina vänner i Cloud City, ´visst du hade kanske kunnat rädda dina vänner där, men då hade du fördärvat allt dom kämpat för´. 

  Jag vet att jag kommer att få kommentarer på dett, men som sagt, jag kunde icke hålla mig :)

  Sen hade vi ju det där med låtarnas kvalité, hmm, ja just det…
  Alltså, jag tycker 999 är mäktig, men jag måste säga att jag är måttligt imponerad av dom andra. ´Tänd på´gillar jag, men dom andra tycker jag i stort sett låter likadana; det är samma 
  ´gung´, känsla och identitet i dem, tycker jag. Det finns liksom inga renodlade melodier – tycker dom är för kringeli-krokiga på nåt sätt. Jag saknar den här slagdängan – verkar som att ´rockbandet´Kent har dött med dom här nya låtarna och i dess plats uppstått någon medioker, radiovänlig, kommersiell och välanpassad orkester. Vet att jag kommer få skit för även dom här kommentarerna – men ordet är fritt. Jag älskar detta band oerhört mycket och förväntingarna är alldeles skyhöga – och jag har faktiskt nu gett låtarna många lyssningar, men näe, jag är ledsen, jag måste säga att jag är besviken… som sagt, jag saknar dom här slagdängiga, briljanta, Jocke Berg-eska och indie-sköna melodierna som typ Vinternoll2 innehöll… Dom nya låtarna är för… ljumna. Det var nog ordet jag letade efter, ´ljumna.´ 

  Det känns ytterligare som att bandet har förflyttat sig från det mer briljans-rockiga facket till att bli mer mogna – men med moget då, så menar jag inte möjligtvis den eleganta och visa mogenhet som dom gav prov på i plattan Isola, utan mer, som sagt, radiovänligt och välanpassat och ljummet… vågar jag säga att det är ett mer “gubbigt” Kent vi fått prov på nu?

  Iaf, det är vad JAG tycker… man kan ju bara hoppas på att resten av den nya plattan är bättre.

  Det känns, ärligt talat, som att nästan halva plattan föll direkt efter att lyssnat på dom nya låtarna… Då har vi alltså, vad, 5 låtar till att rädda detta halv-sjunkna skepp?

  Och vi kommer inte längre Vi är tillbaks på noll Men ingen kommer sörja Vi har spelat ut vår roll Vi glömmer hela skiten Det betyder ingenting Vi skulle kommit längre Men räckte inte till Vi blev som dom andra Vi blev som dom andra Vi blev som dom andra  

  Tack för mig,
  Robert

 9. Looni, normalt kan du lyssna på ditt Spotifykonto från utlandet om du bara lyssnat nyligen hemifrån Sverige – så kanske läge att be nån kompis logga in på ditt konto från Suecia och pröva sen? ^^

Kommentarer är stängda.