Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

– Äntligen! Vi har bjudit in fler akter till #KENTFEST, fantastiska sådana om vi får säga det själva. Nu fortsätter vi att repa i några dagar, hörs snart igen!, hälsar Kent från lilla replokalen.

Den 18 mars offentliggjordes att Kent arrangerar två egenproducerade festivaler i namnet #KENTFEST. På Ullevi i Göteborg den 1 juni och Gärdet i Stockholm den 15 juni. Sedan tidigare är det klart att Junip, Nina Persson och Tove Lo kommer. Och nu har alltså NONONO, Beatrice Eli, Elliphant och Alina Devecerski också tackat ja till sina inbjudningar.

NONONO
Släppte sin debut i mars och är högaktuella med akustiska ep:n ”Acoustic EP #1” som kom innan påsk. Bandet befinner sig just på en omfattande USA-turné där de bl.a är förband till Twenty One Pilots. I juni kommer de till Ullevi och #KENTFEST.
nonono.warnerreprise.com

Alina Devecerski
Med debuten Flytta på dej och albumet Maraton toppade Alina Devecerski listorna i Sverige, Norge och Danmark. Hon nominerades till Grammis, P3 Guld och flertalet motsvarande priser i Norden. I augusti kommer ny musik från Alina men nu är det klart att man kan se henne redan i juni både i Göteborg och Stockholm. Alina har tidigare arbetat tillsammans med Jocke Berg på debuten Maraton.
facebook.com/AlinaDevecerski

– Jag kommer att spela en del nytt material för första gången på de här spelningarna och jag ser verkligen fram emot att möta publiken igen. Jag har låst in mig i studion och kastat nyckeln det senaste året, men nu är det dax att se ljuset igen. #KENTFEST känns som att det kommer bli något utöver d vanliga. Lite som en annan värld att kliva in i. Det ska bli sjukt kul och jag tror garanterat att det kommer bli röj på en ny nivå, hälsar Alina.

Elliphant
Aktuell med EP:n ”Look Like You Love It” som nyligen släppts på Diplos bolag Mad Decent i samarbete med Record Company TEN. Innehåller samarbeten med Bunji Garlin & Diplo, The Reef, Skrillex, TV on the Radio’s Dave Sitek. I maj öppnar Elliphant för M.I.A. vid turnén i Kanada och den 15 juni förhöjer hon #KENTFEST på Gärdet i Stockholm.
elliphant.com

Beatrice Eli
Beatrice Eli släppte sin debut EP “It’s over” 2012. EP:n hyllades bland annat av The Guardian och Pitchfork Media samt utsågs av Nöjesguiden som en av årets bästa skivor. I mars i år släpptes singeln ”Girls”, en låt om sexualitet, åtrå och ärlighet från ett perspektiv som är underrepresenterat i popmusik. Beatrice Eli medverkar även på Kents kommande album Tigerdrottningen. Spelar på #KENTFEST både i Göteborg och Stockholm.
facebook.com/BeatriceEli

#KENTFEST – 1 juni – Göteborg, Ullevi – Facebook-event
KENT
Junip
Nina Persson
Tove Lo
NONONO
Beatrice Eli
Alina Devecerski
Fler artister tillkommer

#KENTFEST – 15 juni – Stockholm, Gärdet – Facebook-event
KENT
Junip
Nina Persson
Tove Lo
Elliphant
Beatrice Eli
Alina Devecerski
Fler artister tillkommer

#KENTFEST är Kents enda spelningar i Sverige i sommar.

Biljettpris: 550 kr + Ticnets serviceavgift, www.ticnet.se

Delta i konversationen kring evenemanget genom att tagga #KENTFEST på Twitter, Instagram och Facebook.

av henrik