Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon

Lyssna på spår från Tigerdrottningen redan nu

Lyssna på spår från Tigerdrottningen redan nu

På onsdag, den 30 april, släpps Kents nya album ”Tigerdrottningen”. Albumet spelades in Conway Studios i LA och mixades klart i Park Studio.

Från och med idag tillgängliggör Spotify en ny låt om dagen, av tre totalt, mellan fredag-söndag, som alla ligger med på det kommande albumet.

25/4 Skogarna
26/4 Godhet
27/4 Din enda vän

Så fort låtarna släpps så kommer de att adderas till denna spellista.

Lyssna på spår från Tigerdrottningen redan nu
Märkt på:        

39 reaktion på “Lyssna på spår från Tigerdrottningen redan nu

 • 25 april 2014 kl. 05:35
  Permalink

  Lite besviken över ännu ett elektronik spår utan några rena röster. Bara autotune och effekter rakt igenom. Helt ärligt tappar man känslan för melodin och texten… bläh.

 • 25 april 2014 kl. 09:48
  Permalink

  Håller helt och hållet med. Visserligen var det ett fall framåt sedan La belle epoque (som kan vara den mest överskattade Kent-låten någonsin), men snälla, sluta med detta elektroniska tjafs.

 • 25 april 2014 kl. 10:47
  Permalink

  Jag älskar låten :D

 • 25 april 2014 kl. 10:59
  Permalink

  Please! Gör tillgängligt för andra länder såsom Turkiet, kan inte lyssna!

 • 25 april 2014 kl. 11:03
  Permalink

  Tycker om både La belle epoque och Skogarna men det hade varit ÄNNU bättre om inte Jocke sjöng som en robot.

 • 25 april 2014 kl. 11:37
  Permalink

  Ja… jag anade att detta skulle hända. Jag antar att både skogarna och la belle epoque är talande för kommande skivans sound; nämligen ännu en platta med elektronik-tjafs! Nu får dem ta och ge sig. Detta blir nu 5e plattan med synt/elektronik-trams. Nu räcker det, känner jag. När jag hörde de första sekunderna av skogarna så ville jag bara slänga datorn ut ur fönstret, alltså. Jag fattar liksom inte vad dem håller på med?? Allvarligt talat; 5 plattor med samma sound… inte 3 plattor, inte 4 plattor, utan 5 hela plattor med detta samma sound?!

  Jag känner att den sista riktiga Kent-skivan var Du & jag Döden. Visst, de andra sen dess innehöll några äckligt bra låtar, och jag lyssnar med jämna mellanrum fortfarande på dem, det är bara det att jag saknar gamla Kent. Jag förstår helt och hållet att de ville pröva nåt nytt och så, men kom igen grabbar, inte på 5 hela plattor?? Och deras senaste platta lät mer som en allsång på skansen-vänlig skiva. (hur i all världen kunde man avsluta den med en låt som Hänsyn -den sämsta Kent låten genom alla tider?? Där tog man död på en lång fin tradition där skivorna avslutas med en episk lång emo-slagdänga till låt.)

  Jag önskar de kunde återvända till bas, trumma, gitarr, och sång UTAN ROBOT-DRÖN-EFFEKTER, och riva av nya låtar med hederligt klassiskt Kent-sound typ som Vinternoll2, 400 slag etc… Det är liksom dags för det nu. Jag älskar detta band utan motstycke… jag känner att jag saknar dem… men jag känner samtidig att kärleken runnit ut lite till ointresse de senaste åren tack vare deras nya sound. och ja, jag håller med om att la belle e är deras mest överskattade låt!

  Jag kanske inte borde säga för mycket om den nya skivan eftersom jag ej hört hela än, men av att döma från dessa små axplock så verkar det troligt att skivan löper i samma ven som typ Tillbaka i samtiden eller jag är inte rädd för m. Snälla Kent… återvänd till era rötter… go back to Indie…

  En sista grej bara… och detta har jag tänkt på många gånger… jag finner det otroligt fascinerande att bandets antagligen vackraste och mest musikaliskt mogna period fanns på Isola – deras tredje skiva!! Utan tvekan deras mest mogna och artistiskt fulländade period. Måtte den aldrig glömmas…

 • 25 april 2014 kl. 12:41
  Permalink

  Gör den musik ni vill göra !! Kärlek till er!

 • 25 april 2014 kl. 12:59
  Permalink

  Kan inte lyssna från andra länder… :(

 • 25 april 2014 kl. 14:23
  Permalink

  Exakt.
  Fan vad det gnälls.
  Växer för varje lyssning.

 • 25 april 2014 kl. 14:50
  Permalink

  Tycker verkligen om att jag inte kan lyssna på låten. Eller nej, vänta lite, det tycker jag inte om. Vad befängt abderitiskt! :/

 • 25 april 2014 kl. 14:51
  Permalink

  Ska just till att lyssna på det efterlängtade spåret Skogarna. Vill bara först hälsa bandet att jag har en enorm respekt för att ni gör vad ni vill, oavsett vad somliga personer klagar på. Det är just därför jag älskar er musik. Ni anpassar er inte till vad människor vill “beställa”. Ni fastnar inte i gamla vanor. Ni gör den musik ni tror på, och enligt mig är det vad äkta konst i mycket handlar om, att låta något komma inifrån, av en egen övertygelse. Det är vad som skiljer konst från underhållning och utfyllnad. Er envishet, är just vad som är så fantastiskt med er. Nu ska jag lyssna på Skogarna :)

 • 25 april 2014 kl. 14:52
  Permalink

  Vem orkar va emo när man typ är 50 bast. Väx upp! släpp ditt 90-tal…

 • 25 april 2014 kl. 15:52
  Permalink

  För det första: merparten av plattorna jag refererade till kom till på 2000-talet. Kolla upp din diskografi. För det andra: otroligt okonstruktivt att bemöta ett argument med “väx upp”. Respektera istället min åsikt. För det trejde: emo är till för alla åldrar, och det är såååå skööönt å va emo ibland…fråga Herr Berg.

 • 25 april 2014 kl. 16:03
  Permalink

  Oscar, du skrev : “Ni fastnar inte i gamla vanor. ”
  Du inser själv hur mycket du motsäger dig själv, va? Du kallar alltså inte att köra samma sound PÅ FEM SKIVOR för att “fastna i gamla vanor”?

  Du skrev vidare om “äkta konst”, och även nåt om underhållning och utfyllnad. Konst är i första hand subjektivt. Det vad du kallar för underhållning och utfyllnad, även det kan komma från hjärtat, och hur det sen uppfattas i stratosfären, ja det är där personliga preferenser kommer in. Att kalla något för äkta konst, och annat för motsatsen är att ha missat hela konceptet om konst. Du kan aldrig sätta namn eller etikett på konst, det är som att försöka göra detsamma med själen. Och förresten, skulle du kalla kitsch/pop-konst för äkta konst eller “underhållning och utfyllnad?” Då har du mycket att stå till svars inför herrar som te x Jeff Koons och Damien Hirst. Betvivlar starkt att dessa skulle göra något som inte kommer från hjärtat eller inre övertygelse. Men det är också subjektivt. Beginnin’ to catch my drift?

 • 25 april 2014 kl. 18:18
  Permalink

  Riktigt, riktigt bra låt! Har lyssnat på den circa tio gånger i rad nu.

 • 25 april 2014 kl. 21:28
  Permalink

  Grymt bra!! Båda låtarna är premium.

 • 25 april 2014 kl. 21:31
  Permalink

  Vad genomuselt detta är! Vad sägs om att sluta göra låtar i Fast Tracker 2 och börja med gitarr, trummor och bas igen istället för denna tuggummisynthpop? Ni har degraderat er till att vara en dålig kopia på Secret Service. Kent, Sveriges största rockband, yeah right…

 • 25 april 2014 kl. 22:54
  Permalink

  Det är elektroniskt ja. Men det finns inte en autotune i närheten. Bara lite adra effekter.

 • 25 april 2014 kl. 23:19
  Permalink

  Johan, du läste mina tankar! ( eller mina kommentarer!!) Håller så fruktansvärt med dig att det slår gnistor om det. Indeed, fast tracker 2 ha ha! Jag fattar inte heller vad bandet håller på med. Några stycken här har skrivit att det är bra att dem kör sin egen grej, och inte lyssnar på andra och så, yadda, yadda… men kom igen – samma elektro/wannabe/depechemode sound på FEM skivor… Verkar som Berg & co har fått ett hack i skivan…
  Visst, de får gärna köra sin egen grej hur länge dem vill, men det innebär också att en del fans tappar intresset för dem. Jag har pratat med flera stycken om detta under åren och alla tycker samma: lägg ner syntharna!! Jag har avgudat bandets musik sedan 97´, men känner på senare år att jag har tappat intresset.
  Nä, allsång på skansen nästa anhalt för detta band…

 • 26 april 2014 kl. 00:21
  Permalink

  Vad i helvete var det här? Ärligt, efter några lyssningar är det bara skrikigt och ett sanslöst plattfall. Fyfan vad tråkigt :/

 • 26 april 2014 kl. 00:29
  Permalink

  Snabb fråga. Om du är så jävla missnöjd med kents senaste fem album, varför i hela världen lyssnar du på dem och än mer varför klankar du ner på dem för att du inte gillar dess nya sound. Som du skrev är det en subjektiv tankegång att gilla något, är du gemene man som legitimerar helen och vad de gillar? Att klanka ned på varje kommentar känns jävligt patetiskt tyvärr och om det är någon som fått ett “hack i skivan” är det du. Nej som i många andra forum, finns det inget positivt eller konstruktivt att skriva, skriv inget alls!

 • 26 april 2014 kl. 01:07
  Permalink

  Denne platen kommer til å bli en fest! Kents beste siden Du och Jag Döden? Fantastiske tre førstespor :)

 • 26 april 2014 kl. 09:22
  Permalink

  Ok, den här gick rakt in.

 • 26 april 2014 kl. 14:03
  Permalink

  Hur sjunger en robot?

 • 26 april 2014 kl. 14:08
  Permalink

  Du har otroligt fel i om du tycker att de senaste fem albumen har samma sound. Fakta: Elektroniskt sound är inget homogent begrepp. Det är många gånger bredare och mer utmanande än hela rockgenren (med alla dess undergenrer) tillsammans.

 • 26 april 2014 kl. 17:57
  Permalink

  Sebastian. Tycker du det är konstruktivt att kalla en åsikt för “jävligt patetiskt?”
  Jag är väldigt ledsen att behöva säga det, men så som du uttrycker dig med ord som “jävligt patetiskt” demonstrerar en makalös debatt-omognad och ingen seriös människa hade ens tagit med tång eller kommenterat VIDARE vad du skrev. Och det tänker jag inte heller göra. Jag slösar inte tid på såna som du. Förresten, vet du vad yttrandefrihet är för nåt?

  ps: intressant hur du slösade energi på mig, hur det jag skrev fick dig att sätta dig ner och ge svar på tal. Känner mig rätt stolt faktiskt. Hade varit värre om ingen hade brytt sig.

 • 26 april 2014 kl. 18:11
  Permalink

  Daniel M.

  Jag menade i huvudsak de senaste 4 plattorna. När jag skrev “fem” så menade jag inklusive Tigerdrottningen, eftersom SKOGARNA fick mig att tro att skivan skulle låta likadant. Det var så jag menade. Sorry for the misunderstanding. Borde ha uttryckt mig klarare. Så du menar att elektroniskt sound inte är ett homogent begrepp? Nä, menar du allvar… ? Kom igen, Daniel… allvar…
  de senaste FYRA PLATTORNA har generellt sett samma sound, med undantag av en plats i solen som har ett visst antal låtar bara med lite mer elektroniskt sound, och även JÄIRFM. Generellt sett har bandet övergått i en mer kommersiell och nymodig stöpning. Jag tror de flesta håller med mig där. Du skrev att elektro är bredare än rock n roll… so what? Det är fullständigt irrelevant i det här ämnet. Det var inte det vi diskuterade. De flesta tycker att de senaste plattorna mer eller mindre har låtit samma, vad är det med det som du har svårt att förstå, Daniel? End of discussion.

 • 27 april 2014 kl. 02:25
  Permalink

  when will be available in Mexico, I dying for listen the tracks

 • 27 april 2014 kl. 08:45
  Permalink

  Yttrandefrihet: Att staten inte får hindra dig att uttrycka dina åsikter. INTE att du har rätt att uttrycka dina åsikter var som helst, när som helst, eller att någon (privatperson) är tvingad att lyssna på dina åsikter när du uttrycker dem.

  Jag ser inte att staten försöker hindra dig från att uttrycka dina åsikter här, så varför tar du upp yttrandefrihet i denna diskussion?

 • 27 april 2014 kl. 10:56
  Permalink

  Jag var ironisk, och i brist på bättre uttryck slängde jag ur mig detta. Du vet hur det blir när man skriver i affekt. Förresten, var det kul för dig att googla upp det innan? Håll dig till debatten istället för att klyva hår. I brist på argument tar du till dig såna här tjyvknep….

 • 27 april 2014 kl. 11:47
  Permalink

  I fotbollsvärlden finns det bara ett begrepp som passar väl in på dig. “Forums-hulligan” kallas det, kolla upp det, du kanske lär dig något!

 • 27 april 2014 kl. 12:50
  Permalink

  I La Belle Epoque nämner de ju trots allt “den främlingsfientliga politiken”, trots att låten handlar om landet med högst invandring (baserat på antalet invånare från början) i världen. I VÄRLDEN.

  Detta får ju svensk media, och alla vänsterfans att spräcka byxorna av iver och upphetsning. Utan den lilla raden hade de inte ens lyft på ögonbrynen. Nu höjs de till skyarna. Detta vet bandet sedan innan, ty de är smarta individer. Ett “vänsterband”, my ass. Måste vara härligt att vara “sosse” när miljonerna bränner hål på bankkontot och huset i Kalifornien står och väntar på att man dyker upp nästa gång.

  Jaja, allt för ryggdunkningar, Kent. Det är ni värda ändå, fastän jag inte delar era åsikter (eller de åsikter media och vänsterfansen påstår ni har, ingen kan ju veta säkert.). Ni är trots allt väldigt begåvade på att skapa musik!

 • 28 april 2014 kl. 00:05
  Permalink

  Menar du att man inte kan vara miljonär och samtidigt vänstersympatisör? Att man “lyckas” under ett system behöver inte betyda att man är nöjd med det systemet. Förresten tänker jag mig att raden om “den främlingsfientliga politiken” syftar mer på SD-vågen än på regeringspartierna. Att främlingsfientlig politik får mycket plats nu jämfört med för 10 år sen är svårt att förneka, och det är en av många saker som målar upp samtidens Sverige.

 • 28 april 2014 kl. 00:11
  Permalink

  Gillar Skogarna. Inte de andra så mycket, men de kanske växer. Ser fram emot albumet!

 • 28 april 2014 kl. 01:41
  Permalink

  Hej, jag är din största fan i Brasilien, och jag kan inte lyssna på dina nya Musics, och det gör mig ledsen. Kan du skicka musik till mig lyssna (via e-post eller på annat sätt)?

 • 28 april 2014 kl. 01:48
  Permalink

  Jag gillar också en hel del, om det var möjligt

 • 29 april 2014 kl. 10:47
  Permalink

  “Godhet” är favoriten hittills!

 • 30 april 2014 kl. 00:26
  Permalink

  Alla låtar på spotify nu – free!

 • 30 april 2014 kl. 06:46
  Permalink

  Jag har inte gett mig in i debatten överhuvudtaget. Men eftersom många nu för tiden verkar slänga sig med uttrycket yttrandefrihet på ett helt felaktigt sätt tyckte jag det var lämpligt att förtydliga vad det innebär nu när du faktiskt frågade om någon visste vad det var.

  Fint att försöka nedvärdera min kunskap genom att säga att jag behövde googla fram den, verkligen stort av dig.

Kommentarer är stängda.