Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

foto: peter gehrke
Foto: Peter Gehrke

Pressmeddelande
Stockholm, 14 mars 2016.

kent går i graven – startar sista färden med Egoist

Idag går startskottet för sista året med Sveriges största rockband i och med nya singeln Egoist. Bandet bjuder in till spektakulärt avskedsår; med ett sista album, Då Som Nu För Alltid, en sista turné samt en Greatest Hits samling.
Efter 26 år tillsammans, varav nästan två decennier som Sveriges största rockband, meddelar idag kent att 2016 blir deras sista år tillsammans. Detta meddelades natten till idag genom ett filmklipp regisserat av Adam Berg.

Det blir ett farväl fyllt av ny musik och som firas tillsammans med fansen med en arenaturné genom hela Norden.

kent meddelar med egna ord:

Vi har alltid försökt gå våra egna vägar.
Tack till alla ni som brytt er om vår musik. Tack till alla er som kommit på våra konserter, från de första trevande kaos-gigen på små klubbar under det dimmiga nittiotalet till de stora scenerna.
Ni har gjort det möjligt för oss att fortsätta.

Vi är oändligt tacksamma för ert stöd, ert tålamod och er kärlek.
Att spela i det här bandet är det största, roligaste och mest utmanande någon av oss 4 gjort i våra liv.
Det har alltid handlat om utmaningar, gåshud och att försöka ha så kul som möjligt på vägen.

Vi ville denna gång undersöka vad som händer om vi skulle göra detta för sista gången.
Vad är det för känslor som då kommer fram?
För allt handlar om känslan.
Vi är väldigt väldigt nöjda med känslan den här gången.

Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre.
Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig.
Vi ser oerhört mycket fram mot att möta er alla en sista gång på turnén i höst.
Det kommer bli skitkul!

Dessutom tror alla ändå att vi ska lägga ner inför varje platta.
Så det var lika bra att göra slag i saken.

Vi är en familj.
För familjen gör vi allt.
Vi 4 kommer att vara kent.

Då som nu för alltid.

I morse släpptes första singeln, Egoist, från bandets kommande tolfte studioalbum, Då Som Nu För Alltid (RCA/Sony), som alltså blir kents sista. Arbetet med albumet påbörjades för närmare ett år sedan och spelades in i Electric Lady Studios i New York, under några veckor i november och december 2015.

Albumet, Då Som Nu För Alltid, släpps den 20 maj.

För att summera sin framgångsrika karriär släpper kent slutligen ett Greatest Hits album under hösten, självklart innehållandes kents största hits men även två helt nyskrivna låtar – de sista nya kent-låtarna någonsin.

Under hösten 2016 tar kent farväl till fansen genom en sista omfattande Nordenturné med spelningar i Sverige från Kiruna i norr till Malmö i söder. Denna avskedsturné är den största arenaturné bandet gjort på många år och har premiär i Linköping den 23 september. Den sista kent-konserten någonsin kommer att dåna över ett midvinter-Stockholm och Tele2 Arena den 17 december.

Biljetter släpps på lördag den 19 mars klockan 12 via www.unitedstage.se.

Avskedsturnén
23/9 Linköping, Saab Arena
30/9 Göteborg, Scandinavium
5/10 Bodö (NO), Bodö Spektrum
7/10 Kiruna, Arena Arctica
8/10 Luleå, Coop Norrbotten Arena
13/10 Örnsköldsvik, Fjällräven Center
14/10 Östersund, Östersund Arena
15/10 Trondheim (NO), Trondheim Spektrum
21/10 Stavanger (NO), DnB Arena
22/10  Oslo (NO), Oslo Spektrum
28/10 Helsingfors (FI), Hartwall Arena
29/10 Vasa (FI), Vasa Arena
11/11 Malmö, Malmö Arena
18/11 Örebro, Conventum Arena
19/11 Gävle, Gavlerinken Arena
25/11 Århus (DK), Ceres Arena
26/11 Köpenhamn (DK), Forum
2/12 Karlstad, Löfbergs Lila Arena
3/12 Växjö, Vida Arena
17/12 Stockholm, Tele2 Arena

av henrik

67 svar på ”kent går i graven – startar sista färden med Egoist”
 1. […] gå vi slutten imöte, til sorg og glede sikkert for noen..personlig synes jeg det synd… kent går i graven – startar sista färden med Egoist | Kent.nu – Officiell hemsida för Sveri… mvh ​Perfection is not when there is nothing more to add, rather when there is nothing […]

 2. Tack för allt. I tjugo år har ni funnits där, i framgång och motgång. Under De lyckliga studerna men även de mest sorgliga i mitt liv, har jag alltid kunnat lita på musiken och fått ork och kraft att fortsätta framåt. Vi ses på turnén. Tack än en gång! ❤️ #viskaallaengångdö #nusomdåföralltid

 3. Jag har lyssnat sönder i princip alla era låtar, få band har kunnat fånga mig på samma sätt som ni har. Tack för allt, och vi ses på turnén inshallah. Mycket kärlek till er!

 4. JAG FINNER INGA ORD TILL DETTA BESKED… Jag blir seriöst verkligen ledsen på riktigt. Detta band har följt med mig i mitt liv och betytt väldigt mycket för mig. Deras musik har stöttat mig när jag har varit som mest ledsen. Detta band och deras musik var det enda jag lyssnade på när människor som stått mig väldigt nära har gått bort. De hjälpte mig att bearbeta min sorg. Genom deras texter lyckades jag att komma ifrån verkligheten ett tag vilket jag hade behov av. Men detta band har även muntrat upp mig när jag har varit som mest lyckligast i mitt liv. Som när min son Kevin föddes. Lyssnade jag enbart på detta band, sjung med och var så himla GLAD. Det känns väldigt klyschigt att skriva nått sådant här inlägg, men ja känner verkligen så himla mycket för detta band. NI HAR GETT MIG SÅ MYCKET som ingen annan musik ens har varit i närheten av att ge mig. Första gången jag såg dessa snubbar i detta band live på Hultsfredsfestivalen 2006, så blev jag helt såld direkt! Älskar er musik lika mycket än idag! VI SES PÅ DEN SISTA TURNÉN! DET KAN NI LITA PÅ. TACK SOM FAN JOAKIM BERG och ni andra gubbar i KENT. <3 <3 <3 Kent.nu #kent

 5. Tack för alla skivor, helt otroliga texter och underbara musik ❤️❤️❤️❤️

 6. Vänta nu.. ingen spelning i Eskilstuna? Staden där allt började? Seriöst?

 7. Tack för de här 20 åren. Ni har varit en stor del av mitt liv ända sen
  jag hörde Kräm första gången nån gång i februari eller mars -96 och all
  er musik, alla skivor, de trettio konserterna och alla minnen kommer
  alltid finnas kvar i hjärtat, precis som ni 4 kommer vara en familj. Då
  som nu för alltid.

  Det är tårar, kan man gråta som en karl…

 8. Tack för att jag har fått växa upp med er. Det har betytt så oerhört mycket. Ni har alltid varit glädjen när något har varit bra, ett sällskap i sorgen när det varit svårt. En tröst utan like. Älskar er. Tack för musiken. Tack för allt.

 9. Men herregud! Ni har ju missat staden allt började i! Varför spelar ni inte i Eskilstuna? Önskar ett väldigt bra svar på det?

 10. Takk for alt. Takk for at dere var der sammen med meg, da livet var vanskelig. Takk for at dere var der sammen med meg, da livet var herlig. Å ha dere i livet mitt, er nok det lengst-varende forholdet jeg har hatt. Dere har gitt meg ordene og musikken som har vært med å forme meg, og den musikken har alltid vært der når jeg trenger den. Jeg gråt da jeg leste at dette er det siste som kommer, men samtidig må jeg huske alt jeg har fått. Dere kommer til å følge med videre i livet, og jeg skal aldri glemme første gangen jeg hørte musikken deres. Jeg skal aldri glemme hvordan musikken deres krøp inn i sjelen min, i blodet mitt og inn i minnet. For all tid. Tusen takk gutter, ønsker dere alle kun det beste. Klem fra Linn Inger

 11. Tack för all musik, kärlek, sisu på scen, alla texter. Tack som fan för allt. <3

 12. Tack för alla dessa år, ni har gett mig mer än jag någonsin kunnat drömma om. Att musik kan kan förändra någons liv och ge hopp har jag bara kunnat få från er, ni har och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

  Jag blir tårögd av tanken att inte få se fram emot fler skivsläpp, fler konserter efter detta året, men samtidigt är jag lycklig att ni har nått de nivåer ni har gjort och är glad att ni har nått så många människors hjärtan att ni känner att det är dags att lägga denna epok på hyllan.

  Lycka till med allt ni väljer att göra i framtiden.

 13. Jag har svårt att acceptera detta faktum…
  Men tack Kent för att ni är så jäkla bäst och för att ni har skänkt er musik och själ till oss i alla dessa år. Vi ses i höst!

 14. Bra att äntligen ” Kent ” tar sitt förnuft till fånga och lägger ner medan de kan . De senaste skivorna de har gjort har verkligen varit usla .
  Den senaste skivan de gjorde som var bra var ” Tillbaka Till Samtiden “.
  Utan ” Harri Mänty ” så är Kent ingenting och deras musik och texter har blivit allt sämre sen hans avhopp 2007 .
  För mycket elektriskt och för dåligt mixade låtar , dessutom så hör man inte ens vad ” Berg ” sjunger eftersom musiken tar över mer än texterna.
  Deras senaste singel ” Egoist ” måste tyvärr också räknas som skit och en besvikelse för alla Kentfans .
  Bland annat så sjungs det om vänsterextremister , bokbålar , revolution , etc.
  Det är bara att konstatera att ” Joakim Berg ” har gått och blivit vänsterextremist och det kan inte de andra i Kent acceptera , därför har de nu bestämt sig för att lägga ner gruppen för gott.

 15. Sjukaste dagen i mitt liv! Av en ren jävla slump hamnade jag i en av få riktiga skivaffärer idag. Hade inte alls planerat vad jag skulle köpa men det blev två Kent vinyler. När jag kommer hem talar min vän om att ni lägger av i år. Sista konserten är på min födelsedag och biljetterna till den släpper ni alltså på min namnsdag. Har ni stalkat mig? Och jag ska ha biljett i december om den så kostar 10 lakan. Kommer sakna er!❤️

 16. Tråkigt, ack så trist. Men ser att ni genomför en bred turne, denna gång till och med norr om Gävle :) För mig tog resan sin början i Umeå 1996, hoppas på att få se er i Luleå 2016. Tack för allt, så många minnen som jag förknippar med Kent.

 17. Ok. Kent sluter på topp.Som vanligt gör de rätt sak i precis rätt stund. Vi har alla växt upp, vi som var unga då för länge sedan. Revolutionen kom av sig. Men vi är alla kvar. Överlevde. Så, TACK för att ni gjort mitt liv lättare i alla dessa år.

  Nu lever vi livet och alla sånger finns kvar. Resten av livet är kvar.

  Tack!

 18. Köpte på måfå en singel med titeln “när det blåser på månen”, därefter har har jag inte missat en singel, album, el LP om dagens generation minns dem.. flygresor till Sthlm, första spelningen på Hovet, backstage på Hultsfred (ni minns väl när helikoptern landade), kalasturneér osv..nu senast kentfest.
  Från pojkrum till egen lägenhet, från skola till jobb, flickvän till sambo – varje årstid har sitt album och många minnen har sin låt. Märklig känsla att läsa nyheten, men utförandet känns väldigt mycket Kent. Ser fram emot spelningarna i höst, vill även hälsa till alla gamla Kent fans – minns ni hur vi kämpade för “vårt” Kent? Vi syns i höst!

 19. Först och främst tack för många underbara år, jag var sen att upptäcka er, men jag håller er som mina absoluta favoriter tillsammans med Queen. Jag anser att eran musik, helheten, kompositionen, arrangemanget och texterna är rätt och slätt genialiska. Jag tycker synd om resten av världen som inte fått ta del av helheten eftersom inte alla förstår svenska, men det är ju där ni är som bäst.
  Sorgligt, mycket sorgligt och jag kommer att hoppas på en återförening, men jag förstår er.TACK!

 20. I’m from Argentina, i want to thank you for being with me so many moments. I’ve always wanted to be in a Kent’s concert but that will be impossible, and now there’s no more chance :( Love your country, love you, you are in my heart

 21. Tack för alla tjugo år. Ni har under dessa år följt med mig så jag kan minnas. Är idag 28. Jag önskar er all lycka i framtiden och att ni finner det ni söker i livet! Kan inte annat än tacka er med hela mitt hjärta och säga att ni givit mig mer i livet än vad ord kan förklara. Kommer se er i höst, hela gänget. En sista gång. Nu Som Nu För Alltid.

 22. Älskade, fina kent.
  Tack för att ni öppnade en helt ny värld för mig. Eller kanske rättare sagt, ni fick mig att känna som att jag kom hem.
  Tack för alla fina konsertupplevelser.
  Tack för Chans, låten som fick mig att börja lyssna på er.
  Tack för Hagnesta Hill.
  Tack för all musik som har följt med genom med- och motgångar och som alltid har funnits där som en tröst.
  Tack som fan för allt!
  Ses på turnén.
  Jag gråter nu, så släck mitt ljus…

 23. Kent para siempre y por siempre
  Gracias por todo!

 24. ” Harri Mänty “, ” Joakim Berg “. Vad heter de egentligen?

  I övrigt är ditt resonemang larvigt. Vågar jag gissa att du gått Livets Hårda Skola (ja, med versalisering) och röstar på galningarna som springer runt med järnrör?

 25. Jocke, Sami, Markus och Martin. Vi är i ungefär samma ålder. Med Depeche, U2, Ultravox och The Cure i blodet trodde jag att det aldrig skulle gå att hitta den magin igen, men så dök ni upp och ni fångade mig 1996, samma år jag förlovade mig. Därefter har jag gift mig, fått barn, flyttat till en annan del av Sverige, bytt jobb upprepade gånger, skiljt mig, brutit upp från ytterligare ett förhållande, gått igenom bra och svåra perioder och framför allt blivit äldre. Allt är i ständig förändring. Endast en sak i mitt vuxna liv har varit konstant och pålitligt, under tusentals timmar i stereon, i bilen, i hörlurarna, på konserter – er musik. Idag har ni satt en 47-årings känslor i gungning på riktigt. Det känns som om min allra bästa vän ska försvinna. Tack för ert stöd, sällskap och fantastiska integritet.

 26. Det finns inga ord stora nog på det här jävla språket… Men jag är så jävla tacksam för allt ni gett mig. Enda sedan jag som tolvåring följde med en söt pojke i klassen hem och han satte på sundance kid och den kärlek som väntade var inte den söta pojken utan ni! Jag sprang in på megahertz vid nästa barnbidrag och köpte Verkligen och den söta pojken brände alla andra skivorna till mig (förlåt, men jag har betalat igen det nu). Jag var alltid en tönt i skolan och det blev inte bättre av att jag lyssnade på kent när det kom till alla andras tankar om mig, men mina tankar om mig själv växte och jag hittade något som var bara mitt! Ett band vars låttexter satte sig i ryggraden och fick mig att sträcka på mig. Hur jag än mår kan jag alltid lyssna på er och även om jag inte lyssnar varje dag eller ens varje månad så kommer vi alltid tillbaka till varandra och alla dessa låtar tröstar, peppar, älskar, ger mig så mycket. Tack, tack, tack för att ni är så jävla bra. Ni kanske går i graven men vi ska aldrig, aldrig dö <3

 27. Tack för all musik! Allt har ett slut, även om det ibland känns för tidigt. Ni kommer alltid finnas djupt i mitt hjärta med er musik. Musiken kommer finnas för alltid men inte vi!

 28. Jag har lyssnat på er halva mitt liv nu, ni hjälpte mig under tonåren när jag kände mig udda, jag begravde mig i er musik och den har följt med mig under åren, och alltid hjälpt mig vid jobbiga stunder. De vackraste texterna, finns ingen låtskrivare som Jocke, med de finaste melodierna. Alla konserter jag varit på har varit underbara, har tappat bort antalet konserter jag varit på men det är många, alltid lika vackert. Jag gråter för att det tar slut nu. Jag trodde faktiskt ni skulle hålla på länge. Sörjer. Kärlek.

 29. Musik har den storslåede egenskab at den kan knyttes til konkrete begivenheder i vores liv – både som en levendegørelse i nuet og som et minde om selvsamme begivenhed og en bestemt følelse. Når musikken er stærkest og mest personlig hjælper den til at bære følelsen oppe og forstærke intensiteten. Kent er i særklasse hvad dette angår.

  Vapen & Ammunition hørte jeg første gang for alvor da jeg mødte min (svenske) hustru. Jeg husker stadig trommerytmen i introen til Sundance Kid, da vi lå i sengen sammen den første morgen. Jeg forstod ikke halvdelen. Og alligevel havde jeg en følelse af at jeg måske i virkeligheden forstod det hele. Det var ren instinkt.

  Du och Jag Döden er mesterværket i min personlige oplevelse af Kent. Jeg mindes stadig at være på vej til arbejde og være nødt til at gå den længst mulige vej gennem parken for at få grædt ud og få styr på mig selv igen. Jeg havde forladt barndommen, ungdommen og universitetet, fået mit første job og mit andet barn. Jeg var manden i den hvide hat.

  Når jeg hører Röd er jeg igen på vej til hospitalet for at besøge min far – det første besøg af mange. Det viste sig at Jocke havde ret – døren var til hospitalet var så tung at den næste ikke var til at åbne.

  Kære Kent,
  Tak for at vise mig alle de følelser der altid har været der. Vi ses i København.

 30. Tack för alla stunder, musiken består.
  Som att vänta på bussen som aldrig kommer.
  Men minnena av den ensamma platsen längst fram i bussen som barn, när man lekte chaufför finns kvar.
  20 års kärlek cementerad för alltid
  Gråter lite, men inombords.
  En del av mig förblir alltid Kent

  1973

 31. ÅH NEJ, jeg synes det er en dårlig ide, det skulle I faktisk slet ikke have lov til selv at bestemme ;o) I har været mit livs melodi igennem 20 år, håber at få billet til København før de bliver udsolgt.

 32. om det skulle komma första april skulle man tro det var ett aprilskämt.

 33. Så fint skrivet Robin. Kram till dig från en annan KENT-älskare.

Kommentarer är stängda.