Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Den 17 december stod Kent på scen för sista gången. Med på scen fanns också tre utvalda fotografer som fångade det allra sista ögonblicket i Kents historia. Dessa tre unika verk auktioneras ut på Bukowskis i en välgörenhetsauktion den 21 februari under namnet ”Om du var här”. Tävla om att få vara på plats vid auktionen!

Välgörenhetsauktionen ”Om du var här” arrangeras till förmån för den ideella föreningen och Facebookgruppen #JagÄrHär som arbetar aktivt för att motarbeta näthat. Bakom initiativet står Martin Renck och Saurabh Sinha.

Intäkterna går till välgörande ändamål
– Idén uppkom som en respons på Kents besked om att allt snart var definitivt över, för alltid. Det kändes som en viktig grej att fånga det sista ögonblicket för eftervärlden. I samma sekund Kent klev av scenen blev bandet ett kulturminne; en antikvitet med ett kulturhistoriskt värde. Nu hoppas vi att dessa tre unika bilder kommer betinga också ett högt monetärt värde – intäkterna från auktionen går nämligen till välgörande ändamål. Den sista millisekunden är så klart ovärderlig, men att ta med sig hem ett av dessa historiska tidsdokument – och samtidigt göra positiv skillnad för allas vårt framtida samtalsklimat på nätet – kan kännas värdefullt för en del, säger Martin Renck.

Tre fotografer med stark Kent-koppling
Fotograferna som förevigat Kents sista ögonblick har alla varit en viktig del av bandets visuella uttryck; Johan Renck, musikvideoregissör och en av personerna bakom den episka ”vita” spelningen på Stadion, Joanna Nordahl, regissören bakom Kents sista musikvideo och mycket av det filmmaterial som användes på scen under den sista turnén, samt Jonas Linell, fotograf som tagit bilderna till de flesta av bandets skivomslag.

Alla som vill ha en bit av svensk musikhistoria har möjlighet att lägga förhandsbud på bukowskis.com alternativt medverka live under pågående auktion via Bukowskis hemsida. Det går även vara med på budgivning via telefon. Auktionen av de tre unika fotografierna startar kl. 19.00 den 21 februari.

All information om auktionen finns på: www.bukowskis.com

Se auktionen live
Vi kommer sända auktionen live på Kents Facebook-sida ungefär mellan 18.00–19.30 tisdagen den 21 februari.

Tävla om inbjudan till auktionen
Vill du få en inbjudan för att personligen bevista auktionen på Bukowskis (Kent är inte där, annat än in spirit, men det blir levande musik och överraskningar); gör så här: lägg upp den allra sista Kent-bilden du tog på Instagram, och hashtagga med #OmDuVarHär #Bukowskis (du måste ha en öppen profil för att delta). Fotograferna Linell/Nordahl/Renck utser tre vinnare som får varsin inbjudan till sig plus en vän.

Passa också på att gå med i Facebookgruppen #JagÄrHär där man jobbar på att motverka näthat.

av henrik