Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Tove Lo

KENTFEST       Läs om artisterna       Köp biljett       Övrig information      

Tove Lo

Hon har redan tagit musikvärlden med storm med de lika mörka som medryckande låtarna Love Ballad och Habits. Nu är Tove Lo äntligen tillbaka med en ny singel, Out of Mind, en lika smutsig som skimrande låt om att gå vidare. Hon spelar just nu in en EP som i sin helhet kommer att berätta en kärlekshistoria från början till slut.

– Jag vill att det ska kännas vad jag sjunger om, säger Tove Lo. Även den som inte lyssnar på texterna ska känna vad det är jag vill få ut. Musiken blir som bäst när den är ärlig. När man verkligen sätter sitt hjärta på papper.

Det är svårt att inte svepas med av Tove Los mörka, medryckande popmusik. Med tunga elektroniska beats, kristallklara melodier och ärliga texter träffar hennes musik rakt i hjärtat. Det är låtar där varje ton slår an en känsla, vare sig det är kärlek eller sorg, eufori eller desperation.

– Det är när det skär i hjärtat som jag har som störst behov av att skriva, säger Tove. Men den kommande EPn berättar jag en kärlekshistoria från början till slut. Love Ballad handlar som stunden när man bestämmer sig för att ge allt till en annan människa, medan Habits skildrar hur det är när allt gått åt helvete och man ”fuckar ur”. Out of Mind handlar om steget efter det, när man typ läkt, men ärren finns kvar.

Bakom namnet Tove Lo står den tjugofemåriga Tove Nilsson. Hon växte upp strax utanför Stockholm och hittade tidigt skrivandet som ett sätt att uttrycka sina tankar och känslor. Med tiden utvecklade hon även ett stort intresse för musik och i sena tonåren började hon omvandla sina texter till låtar och spela i band. Vid 22 års ålder satte hon upp en studio i ett skjul i kusinernas trädgård och började skriva och producera musik. Ett år senare blev hon signad som låtskrivare av Warner Chappell och under några år reste hon världen över och skrev låtar åt artister som Icona Pop, Gavin Degraw, Girls Aloud och Cher Lloyd. Det blev en intensiv period för Tove som mötte både med- och motgångar, och så småningom väcktes hennes vilja att själv få stå bakom mikrofonen.

– Det hände att jag skrev låtar åt andra artister som jag i slutändan inte ville lämna bort, eftersom de kändes alldeles för personliga, säger Tove. Det var då jag bestämde mig för att jag skulle göra dem själv.

Efter att i flera år ha iklätt sig rollen som andra i sitt jobb som låtskrivare vill Tove som artist bara vara sig själv, (både när det gäller musiken och hennes visuella framtoning.) Med sällan skådad integritet och mänsklighet motsäger hon sig den konventionella mallen för hur en kvinnlig popstjärna ska vara.

– Det är med både ångest och stolthet jag gör det, säger Tove. Det är väldigt utlämnande att inte ha en persona att dölja sig bakom, men jag hade aldrig kunnat upprätthålla en sådan.

Låten Out of Mind växte fram ur ett samarbete med låtskrivaren och musikproducenten Alexander Reuterskiöld och är den första singeln hon släpper tillsammans med Universal Music. Under hösten väntar spelningar, satsningar utomlands och ännu mer låtskrivande. Vid sidan av singlarna Love Ballads och Habits har Tove även väckt stor uppmärksamhet med låten Run On Love, ett hyllat samarbetet med housemusikern och producenten Lucas Nord. Just nu kan hon höras sjunga på låten Strangers med Seven Lions, Myon och Shane 54.

Facebook | Instagram | Spotify

  Tove Lo
heineken-01KENTFEST     Facebook: Göteborg | Stockholm
KENTFEST     Instagram
KENT     Twitter
KENT.NU     Facebook
KENT.NU     Twitter