Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Artister

KENTFEST       Läs om artisterna       Köp biljett       Övrig information      
JUNIP
José González röst har den unika egenskapen att den skapar flera olika associationer: nordiskt vemod, amerikanskt luffande och till och med minnen från latinamerikanska nätter. Och även om Junip handlar om någon sorts melodiös, hypnotiserande krautrocksindie, vävs stämningen till stor del kring González mjuka anslag.
Läs mer om Junip
  Junip
TOVE LO
Bakom namnet Tove Lo står den tjugofemåriga Tove Nilsson. Hon har redan tagit musikvärlden med storm med de lika mörka som medryckande låtarna Love Ballad och Habits. Nu är Tove Lo äntligen tillbaka med en ny singel, Out of Mind, en lika smutsig som skimrande låt om att gå vidare. Hon spelar just nu in en EP som i sin helhet kommer att berätta en kärlekshistoria från början till slut.
Läs mer om Tove Lo
  Tove Lo
NONONO
Släppte sin debut i mars och är högaktuella med akustiska ep:n ”Acoustic EP #1” som kom innan påsk. Bandet befinner sig just på en omfattande USA-turné där de bl.a är förband till Twenty One Pilots. I juni kommer de till Ullevi och KENTFEST.
nonono.warnerreprise.com

  NoNoNo
ALINA DEVECERSKI
Med debuten Flytta på dej och albumet Maraton toppade Alina Devecerski listorna i Sverige, Norge och Danmark. Hon nominerades till Grammis, P3 Guld och flertalet motsvarande priser i Norden. I augusti kommer ny musik från Alina men nu är det klart att man kan se henne redan i juni både i Göteborg och Stockholm. Alina har tidigare arbetat tillsammans med Jocke Berg på debuten Maraton.
Läs mer om Alina Devecerski

  Alina Devecerski
ELLIPHANT
Aktuell med EP:n ”Look Like You Love It” som nyligen släppts på Diplos bolag Mad Decent i samarbete med Record Company TEN. Innehåller samarbeten med Bunji Garlin & Diplo, The Reef, Skrillex, TV on the Radio’s Dave Sitek. I maj öppnar Elliphant för M.I.A. vid turnén i Kanada och den 15 juni förhöjer hon KENTFEST på Gärdet i Stockholm.
elliphant.com
  Elliphant
BEATRICE ELI
Beatrice Eli släppte sin debut EP ”It’s over” 2012. EP:n hyllades bland annat av The Guardian och Pitchfork Media samt utsågs av Nöjesguiden som en av årets bästa skivor. I mars i år släpptes singeln ”Girls”, en låt om sexualitet, åtrå och ärlighet från ett perspektiv som är underrepresenterat i popmusik. Beatrice Eli medverkar även på Kents kommande album Tigerdrottningen. Spelar på KENTFEST både i Göteborg och Stockholm.
facebook.com/BeatriceEli
  Beatrice Eli
NINA PERSSON
Sveriges kanske största popdrottning har slutat gömma sig bakom sina orkestrar och kliver nu fram som soloartist. På nya albumet “Animal Heart” doserar hon sin karakteristiska heshet precist – resultatet är en ren och rak solodebut. Spelar på KENTFEST både i Göteborg och Stockholm.
  Nina Persson
NINSUN POLI
EP-debuterade 2005, hyllades i media, spelade på en massa festivaler och agerade förband till The Fugees. Sen blev det tyst. Ninsun tappade inspirationen för att skriva eget men lärde i samma veva att känna Johan T Karlsson och blev en del av livebandet då Familjen turnérade. Nu, nio år senare, är Ninsun äntligen aktuell med nytt material igen, har precis släppt EP:n ”Breaking Rules” som bjuder på ett helt nytt sound men fortfarande med Ninsuns karaktäristiska röst.
Läs mer om Ninsun Poli
  Ninsun Poli
IDA REDIG
Debuterade 2010 men har lämnat singer-songwriter tonerna bakom sig och övergått till en kaxig electro-pop med sitt senaste album ”Thou Shall Not Be A Pussy”. Ida kommer festa loss både på Ullevi och Gärdet under KENTFEST.

– Det kommer kännas maxat att få möta publiken på KENTFEST med en egen spelning, med den line-up av artister som är känner man sig utvald, hälsar Ida.
facebook.com/idaredigmusic

  Ida Redig
MIRIAM BRYANT
“Push Play”, “Finders Keepers”… Behöver vi säga något mer om denna artist?! Sedan albumdebuten för över ett år sedan har det bara rusat på för Miriam som levererade en av förra årets mest spelade låtar på P3 med sin ”Push Play”. Hon turnérade i Sverige förra året, även i Tyskland och nu senast i USA. I maj kunde man se och höra Miriam, Naomi Pilgrim och Ida Redig, tillsammans med Kent under deras klubbturné. I sommar är Miriam aktuell med en egen turné igen, och den 15 juni spelar hon på KENTFEST på Gärdet. 
facebook.com/miriambryantmusic
  Miriam Byrant
NAOMI PILGRIM
Släppte sin debutsingel ”No Gun” i höstas och överöstes snabbt med kärlek från både stora amerikanska musikbloggar, Sveriges Radio och journalister på våra största dagstidningar. Är just nu aktuell med nya låten ”House of Dreams”. Den 15 juni knockar Naomi publiken på KENTFEST ute på Gärdet.

– Det ska bli skitkul att spela och vara en del av KENTFEST, de har fått till en grym line-up och att det är på hemmaplan är extra roligt! Jag kommer med hela mitt band så det blir mycket rymd, bas, trummor och superpepp!, hälsar Naomi.

facebook.com/iamNaomiPilgrim

  Naomi Pilgrim
STUDIO BARNHUS
Studio Barnhus är en dj-trio, ett skivbolag, en studio på Barnhusgatan i Stockholm och en stor klick extravagant färg rakt på den moderna dansmusikens gråskalor. Ska man koka ner det så är Studio Barnhus vad som händer när Axel Boman, Petter Nordkvist och Kornél Kovács hänger och gör saker ihop. Räkna varmt med en skev maskinpark fylld med housebeats, avantgardetechno, popreferenser, neonfärg och lycka. Studio Barnhus förärar KENTFEST med ett besök i Stockholm den 15 juni.
facebook.com/studiobarnhus

  Studio Barnhus
KENT
Kent spelar självklart på sin egen festival i sommar. Med sig har de det hyllade nya albumet Tigerdrottningen och säkerligen en del klassiska favoriter från förr. Under vårens klubbturné har Kent hyllats unisont och många tyckare anser att sommarens KENTFEST blir den ultimata kulmen på vårens klubbturné. “en strålande förfest till sommarens Kentfest.”
  Kent
heineken-01KENTFEST     Facebook: Göteborg | Stockholm
KENTFEST     Instagram
KENT     Twitter
KENT.NU     Facebook
KENT.NU     Twitter