Kent.nu — Tidigare officiell hemsida för Sveriges största rockband

Kent på flaska

30 mars 2012

I maj kommer man att kunna köpa Kent Edizione på Systembolaget.

Kent Edizione består av ett rött bordsvin, ett bättre vitt och ett rött prestigevin.

Allt noga utvalt av Kent.

Läs mer om detta hos Livets Goda:

Kent + Tua Rita = A Love Story

Att det är en trend är en underdrift idag. Alltifrån latinolovern Antonio Banderas till Drew Barrymore och Thomas Ledin släpper sina egna viner. För Livets Goda är det dock alltid innehållet som räknas. En filosofi som vi delar med rockgruppen Kent.

– Att se hur vinmakarteamet på Tua Rita välja bland faten i sin källare är precis som att välja singlar till ett album, säger Martin Sköld, basist och låtskrivare i Kent.

Att Livets Goda även innefattar bra musik är ingen nyhet för dig som läser oss och följt oss genom åren. Därför är det extra roligt att få följa Kent till kvalitetsproducenten Tua Rita i Toscana när de två ska göra kärlek på flaska ihop.

– Vi kände att det var dags att göra det första riktigt bra artistvinet, säger Jocke Berg men understryker att bandet inte själva medverkat vid framtagningen av vinerna. Vi har valt ut tre olika viner som vi gillar. Vinkonsten överlåter vi helt åt Tua Rita, det är lite det som är poängen, säger han.

Kent Edizione – består av ett rött bordsvin, ett bättre vitt och ett rött prestigevin.

– Vi ville göra ett bordsvin också, fortsätter Jocke. Vi har upptäckt att det ibland kan vara oerhört befriande att dricka ett enkelt men gott bordsvin, upphällt i stora glas som dricks i stora klunkar. Det behöver inte jämt vara så allvarligt.

Kents nya album ”Jag är inte rädd för mörkret” släpps 25:e april. På vinerna i serien Kent Edizione Tua Rita får du vänta ända till maj då de släpps i Systembolagets beställningssortiment.

– Det här är en typisk sådan sak som man inte får göra som rockband i Sverige. Vi vet att vi kommer att få skit för det vilket såklart gör det extra roligt, avslutar Jocke Berg.

Hela kärlekshistorien om Kent och Tua Rita skriven av Alf Tumble hittar du i senaste numret av Livets Goda, i brevlådan idag.

socialli mars 30, 2012 kl. 18:19

Det är inte 1 April än va?

Gäst mars 30, 2012 kl. 18:30

 Dom har ju varit på ”vin”-resa under deras tid i Frankrike, så det är väl inte speciellt konstig. :)

Heavenonearth9 mars 30, 2012 kl. 19:15

Ah, det är ju så najs! kommer köpa vinet helt klart. kommer köpa både till förbrukning och ett eller några som samlarobjekt som ALDRIG kommer att konsumeras. Hade köpt allt som kent släpper, om det så vore kallingar eller tandkräm! Hoppas dom släpper nåt exklusivt mörkt choklad eller nåt, med nåt avskalat dystert elegant omslag. Tack för mig. nu blir det att fira Fredag – tjoohoo!!

Madeleine mars 30, 2012 kl. 21:27

Haha, men seriöst nu får ni ge er. Ni låter som deltagare i Svenska Hollywoodfruar.

Marcus_jonsson_7 mars 30, 2012 kl. 21:45

Fett coolt kent! Jag kommer bli alkolist!

Liza mars 31, 2012 kl. 11:01

Frankrike? Italien! April april! ;)

Josefin Delin mars 31, 2012 kl. 11:11

En dag för tidigt?

HEAVENONEARTH9 april 2, 2012 kl. 22:53

Jag vill ha actionfigurer av Kent! Och med varje medlem ska där medfölja en bit av en scen som man sen kan bygga ihop när man har samlat alla medlemmar. Frågan är vilken period man ska avbilda dom i? Kanske från vapen och ammunition? Ska jocke ha brillor eller ej – med eller utan skägg? 
JAG VILL JU HA ACTIONGUBBAR AV KENT!!! NU!!!

Fredrik april 6, 2012 kl. 09:56

Comments on this entry are closed.

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: