Kent.nu Paus.nu Kentforumet Kentmailen Joakim Berg Patreon
Inga widgetar hittades i sidofältet!

Den 1 och 15 juni är det äntligen dags för KENTFEST på Ullevi resp Gärdet. KENTFEST är Kents egenproducerade fest där de bjudit in artister de gillar att se – innan de själva går upp på scenen och bjuder på de enda spelningarna som görs i Sverige i sommar.

– Vi är så peppade över att våra fester snart går av stapeln. Just nu oroar vi oss mest över hur ska vi hinna se alla bra artister innan vi själva går på scenen, hälsar Kent som befinner sig i replokalen där de förbereder sig för KENTFEST.

Området börjar ta form och idag är det även klart att Miriam Bryant, Ida Redig, Naomi Pilgrim, Ninsun Poli och Studio Barnhus tackat ja till sina inbjudningar. 

Miriam Bryant
“Push Play”, “Finders Keepers”… Behöver vi säga något mer om denna artist?! Sedan albumdebuten för över ett år sedan har det bara rusat på för Miriam som levererade en av förra årets mest spelade låtar på P3 med sin ”Push Play”. Hon turnérade i Sverige förra året, även i Tyskland och nu senast i USA. I maj kunde man se och höra Miriam, Naomi Pilgrim och Ida Redig, tillsammans med Kent under deras klubbturné. I sommar är Miriam aktuell med en egen turné igen, och den 15 juni spelar hon på KENTFEST på Gärdet. 

https://www.facebook.com/miriambryantmusic

Ida Redig
Debuterade 2010 men har lämnat singer-songwriter tonerna bakom sig och övergått till en kaxig electro-pop med sitt senaste album ”Thou Shall Not Be A Pussy”. Ida kommer festa loss både på Ullevi och Gärdet under KENTFEST.

https://www.facebook.com/idaredigmusic

– Det kommer kännas maxat att få möta publiken på KENTFEST med en egen spelning, med den line-up av artister som är känner man sig utvald, hälsar Ida.

Naomi Pilgrim
Släppte sin debutsingel ”No Gun” i höstas och överöstes snabbt med kärlek från både stora amerikanska musikbloggar, Sveriges Radio och journalister på våra största dagstidningar. Är just nu aktuell med nya låten ”House of Dreams”. Den 15 juni knockar Naomi publiken på KENTFEST ute på Gärdet.

https://www.facebook.com/iamNaomiPilgrim

– Det ska bli skitkul att spela och vara en del av KENTFEST, de har fått till en grym line-up och att det är på hemmaplan är extra roligt! Jag kommer med hela mitt band så det blir mycket rymd, bas, trummor och superpepp!, hälsar Naomi.

Ninsun Poli

EP-debuterade 2005, hyllades i media, spelade på en massa festivaler och agerade förband till The Fugees. Sen blev det tyst. Ninsun tappade inspirationen för att skriva eget men lärde i samma veva att känna Johan T Karlsson och blev en del av livebandet då Familjen turnérade. Nu, nio år senare, är Ninsun äntligen aktuell med nytt material igen, har precis släppt EP:n ”Breaking Rules” som bjuder på ett helt nytt sound men fortfarande med Ninsuns karaktäristiska röst. Spelar på Storsjöyran i sommar men först KENTFEST på Ullevi den 1 juni. Ninsun tar med sig Jörgen ”Jugglo” Wall (The Dragtones, Whale, Sator, Winnerbäck, Thåström, Lisa Miskovsky, mfl) på trummor och Jens Lagergren (Dundertåget, Annika Norlin, Robert Pehrsons Humbucker, I are droid, Hello Saferide, mfl) på bas.
https://www.facebook.com/ninsunpolimusic

– Jag är så sjukt peppad på att spela på KENTFEST, det är en stor ära att få dela denna dag med Kent. Det är min första festivalspelning i Sverige i sommar och jag ser jättemycket fram emot att stå på scen och visa upp min nya musik. Det kommer bli en fet fest!, hälsar Ninsun.

Studio Barnhus
Studio Barnhus är en dj-trio, ett skivbolag, en studio på Barnhusgatan i Stockholm och en stor klick extravagant färg rakt på den moderna dansmusikens gråskalor. Ska man koka ner det så är Studio Barnhus vad som händer när Axel Boman, Petter Nordkvist och Kornél Kovács hänger och gör saker ihop. Räkna varmt med en skev maskinpark fylld med housebeats, avantgardetechno, popreferenser, neonfärg och lycka. Studio Barnhus förärar KENTFEST med ett besök i Stockholm den 15 juni.
https://www.facebook.com/studiobarnhus

Områdesinfo
• Huvudscenen med Kent, Nina Persson, JUNIP, NONONO (exklusivt Gbg) och Elliphant (exklusivt Sthlm ) samt Tove Lo
• Scen 2 – KENTFEST andra scen med Alina Devecerski, Miriam Bryant (Sthlm), Ida Redig, Beatrice Eli, Naomi Pilgrim (Gbg), Ninsun Poli (Gbg) och Studio Barnhus (Sthlm).
• Pariserhjul. Självklart ska Kentfest ha en stor nöjesfältsattraktion på området.
• Golv! KENTFEST lägger golv på precis alla ytor där det behövs, fram med de högklackade skorna!
• Sveriges snabbaste festivalentré?! Ingen ska behöva köa i onödan.
• Snabba barer. Barområdet har ett stort antal som gör barköer till ett minne blott.
• På KENTFEST finns tre olika stora toalettområden med separata avdelningar för tjejer och killar.
• Läktare. Vill man sitta ner ett tag och njuta av showen så finns det platsbyggda läktare vid huvudscenen.
• Mat! Vad sägs om att välja mellan ett antal olika food trucks, med allt från vegetariskt utbud till tacos! Självklart finns de klassiska langos och hamburgarna också.
På plats finns: El Taco Truck, Frick & Hagberg, Freds Foodtruck, Köftebilen
• WIFI. Självklart erbjuder vi WIFI-hotspots.
• I Sthlm får de 10 000 första besökarna en speciell gåva. Kom i tid!

Festen börjar 16:00 och slutar 24:00. OBS! Första artisten går på scenen 16:30 så kom i tid.

KENTFEST – 1 juni Göteborg, Ullevi
Kent
NONONO
Nina Persson
Junip
Tove Lo
Alina Devecerski
Beatrice Eli
Ida Redig (ny)
Ninsun Poli (ny)
+ Hemlig artist

KENTFEST – 15 juni Stockholm, Gärdet
Kent
Elliphant
Nina Persson
Junip
Tove Lo
Alina Devecerski
Beatrice Eli
Miriam Bryant (ny)
Naomi Pilgrim (ny)
Ida Redig (ny)
Studio Barnhus (ny)

Lyssna på alla artisterna på Spotify-spellistan: #kentfest

KENTFEST är Kents enda spelningar i Sverige i sommar.

Biljettpris: 550 kr + Ticnets serviceavgift, www.ticnet.se

Delta i konversationen kring evenemanget genom att tagga #KENTFEST på Twitter, Instagram och Facebook.

av henrik